Glasögon till Rebecca?

Rebecca har klagat lite över att hon inte ser så bra på tavlan vad fröken skriver när hon skriver med röd penna. Jag hade själv samma problem i skolan innan jag fick glasögon som tonåring.

Då är det ju inte bara att boka tid hos optikern och så är det snart klart …man måste nämligen gå till ögondoktorn innan man kan gå till optikern när det gäller barn. Att då boka tid hos ögondoktorn tar även det sin tid. Vi fick vänta i 4 veckor innan vi fick en tid.

Rebecca fick några slags ögondroppar som gör att pupillen blir gigantisk, och då menar jag att iris så gott som försvann helt. Såg lite läskigt ut med svarta ögon på becca. Själv såg hon speciellt bra varken på långt håll eller nära efter dessa droppar, hi, hi. Att det dessutom var ljust, men som tur var inte full solgass, ute gjorde det ännu svårare för henne att se  något.

Hur som helst så drog vi vidare till optikern för att hitta glasögonbågar och vi hittade ett par som kan passa, men pga Beccas enorma pupiller så måste vi åka tillbaka imorgon när hennes ögon är mer normala igen :).

Det blir i alla fall glasögon, men det är inga skarpa saker utan endast lätt synjustering som ska göra livet lite lättare för henne i framförallt skolan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *