Det blev kräftskiva i år igen. Årets fest!!

och som vanligt blev det en succé.

Festen börjar vid 17 med mingel och välkomstdrink och lite smått att äta.

När man väl sätter sig till bords så är det hattarna och näsorna på, fram med sånghäftet och in med snappsen. 4-litersflaskor med snapps ställs på borden för att se vilket bord som kan tömma den först 🙂 . Det finns en extremt stor risk för att det kan bli lite för mycket snapps innan man ens har hunnit börja äta.

Jo då, det serveras kräftor i mängder och vi gäster tar med något att dela med oss av så det är lite av ett knytkalas.

Misstänker att det låter som om att det är väldigt blöta fester det här, men man blir förvånad över hur städat, men med extremt hög stämning, det är. Oftast är det bara några få som kommer att få det jobbigt så här dagen efter. Man får lära sig att vara lite taktisk. Töm aldrig glasen när du skålar…..då kan de ju inte fylla på mer, för skålas gör det hela tiden och glasen är aldrig tomma. Värdparet anlitar alltid några av de äldre barnen som “serveringspersonal” så de tassar runt och ser till att alla glas alltid är väl fyllda. Innan kvällen var slut så hade vi röjt i köket som då blev dansgolv (jo, de har ett gigantiskt kök 🙂 ), så ut med långborden och på med musiken och upp på dansgolvet. HELT GALET…men så roligt.

Vädret i år var inte det bästa så festen hölls inomhus. 30 vuxna och kanske 15 barn. Den tidiga kvällen börjar intensivt och sedan bara ökar det och vid midnatt så har hälften av sällskapet redan åkt hem….av olika anledningar, trötta barn, för mycket dricka, andra aktiviteter dagen efter och så. Men så här dagen efter ser man redan fram emot “årets fest” nästa år 🙂

Stor tack till värdparet och världens bästa partyfixare Harry och Christina

Hoppas på en repris nästa år igen…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *