Löpning och lopp

2017 06 18

Visst la jag all löpning på hyllan men nu har det gått några månader sedan och jag har funnit ny inspiration och motivation till att springa. Det är ju trots allt ett himla bra sätt att hålla sig i form. Att kunna äta vad f-n man vill och ändå kunna hålla vikten.

Just nu är siktet inställt på München Marathon i Oktober. Kör just nu ett program fram till loppet och ska göra vad jag kan för att följa det.

Vi har faktiskt hunnit med att springa 2 lopp tillsammans jag och Leif nu den senaste tiden. Vi har sprungit Stadtlauf i Innsbruck (10 km) och ett lopp som arrangeras för företag, Firmenlauf  (5 km) i en liten ort som heter Geretsried, 45 söder om München.

Nu är det bara att tuta och köra

 

2017 02 03

För någon vecka sedan beslöt jag mig för att lägga löpningen på hyllan. Vill inte och känner inte för att springa mer….har tappat lusten och motivationen helt. Finns inget annat än att lägga ner ett tag och se vad som händer.

Eftersom man mår bra av att röra på sig måste jag hitta på något annat så jag tränar lite styrka. Den dagen jag eventuellt börja springa igen så är jag förhoppningen att jag har blivit  lite starkare 🙂

Vad gäller Winterlaufserien del två på 15 km så sprang jag den, utan att prestera något bra. Hade inte roligt en sekund 🙁 , då är det något som är fel och efter det kände jag att det inte var roligt att tvinga ut sig på omotiverade löparrundor. Så vad gäller del 3 nästa vecka på 20 km nästa vecka, så kommer jag inte att springa den.

Hoppas och tror att beslutet att avstå ett tag, tillsammans med den annalkande våren och den härliga solen så kanske det blir spring i benen igen. “Schau mer mal” (Bayrisch för “vi får se”)

 

2017 01 05

Det har inte blivit mycket till löpning den sista månaden på grund av förkylning och vinterkräksjuka. Idag körde vi ett pass för att känna av formen lite inför del 2 i Winterlaufserien som är på söndag.

Kan säga att jag har lite problem med vänster höft och det var jättetungt idag. Höften gör inte ont just när jag springer men jag är öm och stel på dagarna. Gott om snö blev det idag i alla fall. Som tur var inte alltför kallt. Hoppas på barmark på söndag även om jag tror att kylan kommer att hålla i sig.

20170105_160430

 

2016 12 15

Det är bara upp och ner med löpningen….

Ena stunden känns det jättebra och nästa har jag ingen lust alls att springa. Är på väg just nu och  tvingar mig ut på en runda. Har en slinga jag tänkte springa och det blir runt 6 km. Vet att det kommer att kännas bättre efteråt men har i alla fall ingen lust……

 

2016 12 03

Första loppet är genomfört! Nöjd och glad att jag har genomfört det. Läs mer på Winterlaufserie del 1

2016 11 29

Nu har Leif anmält oss till ett lopp i helgen. Visste att det var på gång men det känns ändå lite för tätt inpå och jag har inte hittat formen. Visst kommer jag väl ta mig runt 10 km, men det kommer inte att bli en trevlig upplevelse 🙂 . Vi får se vad huvudet vill på lördag, kanske går det bra eller så tar vi oss bara igenom loppet.

Leif har anmält oss till en serie av tre lopp som går av stapeln i november, januari och februari om jag minns rätt. Första loppet är på 10 km, andra på 15 km och det sista blir nästan en halvmara på 20 km. Däremellan så tror jag att det är ett lopp inplanerat på nyårsafton…..

 

2016 11 20

Det var längesedan jag sprang en hel mil….men det har jag gjort nu 🙂

Det har känts ganska bra att springa den sista tiden och idag ville jag känna att jag klarar av att avverka en hel mil. Nu behöver jag få till lite längre distanser och lägga in lite intervaller i träningen, men jag tror att det får vänta någon vecka eller så annars finns risken att jag kommer att tappa glädjen i löpningen igen om det blir för jobbigt med återhämtningen.

 

2016 11 13

Några turer har det blivit sedan sist jag skrev. De är inte långa och utan runt 5-6 km varje gång. Nu börjar jag känna igen mitt gamla “löpar-jag” igen. Det börjar bli roligt att springa och det är inte lika plågsamt. Jag kommer in i en skön lunk efter några kilometer och det är inte så jobbigt att springa. Det är dags att köra lite längre rundor nu när det faktiskt känns lite lättare att springa igen. Kroppen känns bra, inga krämpor eller så. Det känns bra helt enkelt!

När det var som jobbigast trodde jag aldrig att jag skulle få känna så här igen. Det har visserligen varit mycket med flytt och “nytt liv” men det mesta börjar landa, även löpningen börjar hitta sin form här 🙂 , gött att vara tillbaka och nu gäller det att hitta formen igen.

 

2016 11 05

Löpningen går verkligen upp och ner. Fick draghjälp av Leffe idag så idag blev det i alla fall tummen upp. Lite snabbare och lite lättare.

 

2016 11 03

Nu har jag varit ute och sprungit två dagar i rad. Korta rundor, men ändå!

Har man problem med motivationen så får man ta till knep. Jag har jagat Pokemons 🙂 . Helt galet, men så blev det. Helt korrekt så ska jag väl säga att jag orienterade mig mellan Pokemon stops, för jag behövde samla bollar. Det blev en och en annan Pokemon också men det var Pokemonstoppen som var målet med dagens runda. Funkade faktiskt bra, man delar ju verkligen upp passet i delpass: ett stopp till…..ett stopp till….Kan inte påstå att jag fick upp något flås, men jag har sprungit och det var det som var målet, att belasta kroppen inför vinterns lopp 🙂 .

2016 10 30

Jag får slita som en gnu för att ta mig runt en runda??!! Det är så tungt! Jag och Leffe var ute en sväng idag men vi är så långt ifrån varandra prestationsmässigt att vi inte kan springa tillsammans. Vi kan ge oss av tillsammans och vi möts upp innan vi vänder hem, men det är ingen utmaning alls för Leif att hålla mig sällskap på rundorna. Måste ta tag i detta, men vet inte vad jag ska göra??

Tittade på sändningarna från Frankfurt maraton idag och det ser ju så roligt ut… Man vill ju liksom komma igång. Kan vara så att detta med flytten har tagit mycket energi och att jag lider lite av det än. Får jag använda det som ursäkt?

Vi har pratat om sätta ett mål för träningen, har inget riktigt mål som sporrar mig. Försökt inspirerar oss med olika maratonlopp runt om i Europa till våren 🙂 . Lovar att återkomma med vad det blir för lopp.

 

2016 10 17

Nu har tån ordnat till sig. Den är öm men jag kan gå och springa obehindrat 🙂 .

Gav mig ut på en svängom idag som blev ganska kort men den “lättaste” rundan på mycket länge. Kändes inte så tungt som tidigare men Garmin tyckte inte samma sak som hade mer koll på min puls än vad jag hade 🙂 . Bestämde mig innan jag gav mig ut att jag inte skulle titta på klockan utan bara springa på känn. Tror att det kan vara dags för lite intervaller snart.

Jag satte upp ett träningsprogram för att springa ett lopp på Nyårsafton…..ja, vi ska springa ett lopp på nyårsafton, dessutom tillsammans med våra gäster/gamla grannar från Kumla.

2016 10 14

Jag hade egentligen bara 24 timmars återhämtning, så jag hade varit redo att springa en sväng idag också om inte tån hade sett ut så här:

20161014_082139

Det känns ändå bättre idag. Jag kan gå obehindrat, men då har jag inte provat med skor på. Det är lite oklart om det bara är en stukning eller om det faktiskt är en spricka. Det gör väldigt ont när jag trycker över leden och liksom försöker “räta ut” tån. Men ett par dagar till så är jag nog på G igen 🙂

 

2016 10 13

Pluggade i lite musik i lurarna idag och då gick det lite lättare att springa 🙂 Tyvärr slog jag i tån precis innan jag skulle ge mig ut och så här ser den ut nu.

20161013_135353

Det känns lite och det blir väl inget springa på ett par dagar nu 🙁 .

 

2016 10 09

Fick draghjälp av Leif idag men det finns ingen glädje eller motivation i löpningen just nu, det är bara tungt 🙁 . Vet inte varför det är så tungt, men jag hoppas att det blir bättre snart. Passet förlängdes lite till idag och vi var ut i 55 minuter, men jag har inte fått upp farten än…..det kommer 🙂

 

2016 10 05

Rundan idag blev ingen trevlig upplevelse. Jag gav mig ut alltför tätt inpå lunchen som bestod av Raggmunk och fläsk som ville göra sig påmind mest hela tiden 🙁 …..det blev en promenadjogg och jag förlängde passet med ytterligare några minuter. Med andra ord så kommer nästa pass bara att kunna bli bättre 🙂 . Kanske får man lite draghjälp av Leffe då också……

 

2016 10 02

Hade som mål att vara ute lite längre denna gång än sist, så jag förlängde turen med ca 5 minuter, totalt blev det runt 35 minuter. Fick även lite draghjälp av Leif idag så det gick även lite fortare. Det kändes helt ok idag, inte alls så tungt som tidigare. En anledning var nog att det inte var så varmt ute, det är fördelen med att det börjar bli höst. Har långt kvar till den forma formen 🙂 , men jag känner att jag är på gång nu. Behovet att springa finns inte riktigt än, men det kommer, då man bara måste ut och springa….

 

20160930

Det blev en sväng idag med. Nu ni, nu är jag mer motiverad än på länge. Det var varmt och tungt idag men jag kom ut och det blev lite längre än sist. Det känns inte lätt i kroppen men jag har i alla fall inte ont efter rundan och har inga känningar av någon träningsvärk. Jag har lovat mig själv att ta det lugnt för det är verkligen som att börja om från början. Kan inte fatta att denna kropp drog runt mig på ett maraton för mindre än 4 månader sedan. Målet är att nå dit igen 🙂 . Med andra ord är det dags att sätta upp lite nya mål och ett lopp att sikta mot. Tror att det får bli ett längre lopp på vårkanten.

 

20160928

Tog en tur idag med löparskorna, tungt, mer som att lufsa en sväng 🙂 Jag kom i alla fall ut och det var målet. Sedan blev det 4 km lufsande. Ska det gå så här lång tid mellan passen då lär det inte bli några förbättringar, så nu tänkte jag börja långsamt och öka. Försöka att vara noggrann med styrketräningen så att man inte drar på sig några skador nu när man är så otränad. Sprang på nya områden idag och sprang givetvis vilse. Inte värre än att jag hittade hem igen, utan mer att man upptäckte nya saker så det tog lite längre tid att komma hem. Ville ju stanna till och titta lite 🙂

 

20160912

Jo, visst kom jag igång men nu har det stannat av pga en släng av en förkylning. Det har ju varit lite sjukstuga här och inte ens jag, som brukar klara mig, har inte klarat mig. Lite halsont och huvudvärk har hindrat mig från att springa. Leif verkar vara den som har klarat sig denna gång och nu är han ju bortrest så han slipper våra baciller här hemma. Jag får i alla fall spring i benen när jag ser andra springa och det är ett gott tecken 🙂 . Ska se till att få in några korta pass denna vecka.

 

20160907

Ja, nu är jag igång igen!

Jag sprang i alla fall 5 km igår kväll och om det är att komma igång, då är jag igång!

När vi tog beslutet att flytta till München så sa vi att vi absolut skulle springa München Marathon som går av stapeln nu i oktober. Det var bara att glömma. Har inte orkat tänka på löpning sedan Stockhom Marathon i juni. Har inte spanat in något lopp att sikta på men Berlin Marathon ska ju vara bra. Ska komma igång lite mer innan jag bokar upp mig på någon mara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *