Orientation day at Münich International School

 

Sitter här och smälter all information och intryck efter dagens introduktion för alla nya familjer på Munich international school. Wow, säger jag bara.

Det 1200 elever på skolan från grade 1 – 12, runt 60 nationer finns representerade. Det finns 210 (om jag kom ihåg rätt) lärare från 27 olika länder, bara allt det känns häftigt.

Hela arrangemanget idag har varit imponerande och vi föräldrar har blivit så väl omhändertagna. Även alla nya eleverna har blivit omhändertagna av elever som går på skolan idag. Befintliga elever som har visat runt nya elever på skolan medans alla föräldrar fick massor med information om skolan, regler, säkerhet och massor mer.

Säkerheten på skolan är hög och alla elever har id-bricka som de måste ha med sig varje dag. Även vi föräldrar får en bricka som vi visar när och om vi ska hämta våra barn på skolan.

FB_IMG_1471623222102

Det finns en PTV förening (Parent Teacher Verein) som arrangerar en hel del aktiviteter för oss “hemma-mammor”. Har redan signat upp mig för lite tyskalektioner, men det finns en hel del olika träffar med olika teman som äger rum under terminen.

Det finns även en sportförening som vi har anmält oss till. Har inte riktigt satt mig in i vad vi kan göra där, men vi föräldrar kan använda gymmet på skolan osv.

För eleverna finns det även ASA (after school activities) som man kan delta i. Allt från träklättring och schack till gymnastik och simning. Oj, oj, oj det är så mycket att sätta sig in i och val som ska göras, men det landar snart.

2 comments on Orientation day at Münich International School

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *