Jag har klivit in i en helt ny värld

Vilken dag!

20160822_083948

Barnens första dag i skolan och det har varit intensivt även för mig. Jag tror att barnen har haft det ganska bra med det är mycket nytt för dem…och så är det ju detta med språket. Jag tror att de kommer att klara det galant även om det känns svårt just nu. Allt är nytt: nytt land, nytt hem, nya grannar, ny skola, nya språk, nya lärare, nya klasskompisar, jag listan kan göras lång. Det blir mycket nytt för alla. Jag hade tänkt att jag skulle följa med barnen till skolan och sedan åka hem för att uträtta lite ärenden för att återvända till skolan och hämta barnen, men så blev det inte. Det är väldigt dåligt med lokalbussar som går till och från skolan och jag har inte varit bilburen idag. Jag blev helt enkelt kvar på skolan hela första dagen för att nätverka med andra mammor. Inget konstigt alls och kul var det!

Så idag har jag lunchat med andra “hemmafruar” och de visar sig ju att de har överlevt en sådan här resa, så det ska väl jag/vi med göra 🙂 . Härlig utsikt från en Biergarten tillsammans med ett härligt gäng skandinaver.

20160822_120259 20160822_120303

Får man bara smälta allt detta nya och få hemmet i ordning, så ska det nog ordna sig. Det är rätt så rörigt här då vi inte har hunnit köpa eller fått varor i form av förvaring levererade. Bor lite i kartonger fortfarande. Tålamod, tålamod, man måste ge det några veckor innan allt är på plats.

Hur som helst så har mammorna på skolan tagit emot mig med öppna armar, de är så hjälpsamma och förstående, ger mig massor av tips och delar med sig av sina erfarenheter. Information overload kan man lugnt kalla det. Alla har ju gått igenom samma resa både en och ibland flera gånger.

Ser fram emot vad morgondagen har att erbjuda och jag är övertygad om att allt kommer att kännas lättare imorgon och snart har vardagen bara infunnit sig utan att man behöver anstränga sig 🙂

1 comment on Jag har klivit in i en helt ny värld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *