Första skolveckan avklarad!

Japp, då var första skolveckan avklarad. Idag fick barnen till och med åka hem själva från skolan och det gick hur bra som helst. Rebecca tycker att det är lite långt att gå från S-bahn efter skolan och vill så gärna ha en cykel. Promenaden är bara 13-15 minuter, men ok, en cykel får det bli :). De är ju hemma ganska sent och de är trötta, just nu har det varit väldigt varmt också, 30 grader. Men om det får svalna av lite så blir det nog mindre jobbigt att gå den sträckan.

Att det blev helg innebär ju inte att det är läxfritt :-o. Har inte sett hur omfattande läxan är, men tycker att det är tufft med läxa över helgen. Amanda gjorde läxan så fort hon kom hem och har sedan varit på topp hela kvällen. Hon har kommit på att om läxan är klar före middagen så känns det faktiskt som om hon har lite fritid….

Rebecca har i alla fall läxfritt på onsdagar men annars är det lite läxa varje dag.

Vi har fått leverans från IKEA idag och det är så gött att få montera lite möbler, för att kunna möblera lite och få lite ordning i oredan. Gubbarna som kom med leveransen berättade att de bär mellan 3000 – 5000 kg om dagen!! Starka grabbar det där.

Vi har himla snälla grannar. Vi har ett par i huset bredvid som kom över med lite paj när de såg hur vi slet med montering av möbler, själva hade de vänner över på middag och myste vid brasan utomhus. Ja, ja, gör färdigt i huset först så får vi mingla med grannarna sedan. Grannen har förresten bott i Sverige och kan “lite” svenska, Becca har erbjudit sig att lära henne mer 🙂

1 comment on Första skolveckan avklarad!

  1. Tufft för tjejerna med så mycket läxor…. snällt av Becca att lära dem mer svenska det som är så lätt…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *