Vi har äntligen hittat en soffa

Vi har varit på jakt efter en soffa sedan vi kom hit, men det har varit så svårt att hitta en som har fallit oss båda i smaken. Efter att ha tittat på och provsuttit lite soffor, så kom vi fram till att det ska vara en större soffa, wohnlandshaft, som det kallas här, dvs typ en hörnsoffa med schäslong. Den skulle ha bäddsoffefunktion och förvaring, vara snygg och självklart skön att sitta i och den magiska i ekvationen….inte för dyr. Det finns mycket snygga och dyra soffor! Sen förstår jag inte varför vissa soffor är så j__la dyra?! Vi har dock inte varit på IKEA då vi är lite trötta på IKEA, utan vi har provsuttit soffor i andra butiker. En av mina nya favoritbutiker är Höffner som jag berättat om tidigare. Ett gigantiskt möbelparadis som har mycket möbler, inredning, tyger, köksutrustning, lampor etc. precis som IKEA. En stor skillnad är att Höffner ligger 10 minuter från där vi bor och IKEA 30 minuter bort. Det är lite dyrare och har längre leveranstider, men det är inte IKEA…..om ni förstår vad jag menar?!

Leverans sker om ca 8 veckor (tålamod, tålamod) men hittills har alltid de leveranser som vi fått från andra butiker kommit tidigare än avtalat, så vi hoppas på det även denna gång. Håller de tiden så har vi i alla fall den nya soffan på plats innan våra nästa gäster kommer på besök i december.

Trodde aldrig att jag skulle känna mig så nöjd över att ha spenderat så mycket pengar, men jag är himla glad att vi äntligen har hittat en soffa och jag kan bara hoppas på att den blir så bra på plats som vi tror att den blir. Ser i alla fall fram emot mysiga höst-/vinterkvällar i soffan tillsammans med hela familjen 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *