En slapp helg lider mot sitt slut

Vi har haft en ledig måndag här, så det har inneburit en 3-dagarshelg med öppen agenda. Vi hade tänkt åka till Garmisch Partenkirchen idag och kanske tagit linbanan upp till Zugspitze, men det har varit lite tråkigt väder så vi sparar det till en dag då solen skiner. Barnen har haft det tufft i skolan så här i början av terminen så de ville inget annat än att bara vara hemma och slappa och känna att de inte hade några läxor.

Det har blivit en löprunda, Wii-spel (inte för mig dock) och en långpromenad idag för att utforska områden till fots. Det finns fortfarande så mycket att upptäcka, men så lite tid att upptäcka det på, men vi har väl ingen brådska, vi blir väl kvar här ett tag 🙂

Försöker få till det sista med möbleringen i huset. Det är lite kvar som ska fixas, men det får ta den tid det tar. Man vill ju trivas med de möbler som man köper och så ska de passa in och så ska det ju finnas tid att köpa dessa också. Det tar tid att vänja sig vid att det är stängt på söndagar och att allt måste ske på lördagar om man ska göra dessa inköp tillsammans. Resultatet blir att det är smockfullt med folk i butiker och shoppingställen på lördagar och smockfullt med folk på alla dessa turistiga ställen på söndagar. Vi gjorde ett försök att besöka Nymphenburger schloss ( http://www.schloss-nymphenburg.de/englisch/palace/index.htm) idag som inte alls ligger så långt från oss. Men det var fullt med folk och hittade ingen parkering (vädret också lite halvtråkigt)….så vi gav upp och gör ett nytt försök en annan dag.

Denna vecka kommer att gå fort då det är en 4-dagars vecka för barnen i skolan och sedan är det inte lång tid kvar tills det är höstlov 🙂

2 comments on En slapp helg lider mot sitt slut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *