Behövde inte ta krigsstigen……..del 2

Kan bara säga att den här helgen började riktigt bra!!

Ni som har läst tidigare inlägg med “samma” rubrik vet att vi äntligen hade hittat en soffa som vi ville ha. Den kostade en del (!!) och dagarna efter så sänkte de priset ganska rejält. Lite upprörd blev jag och gav mig av till butiken och helt enkelt bad dem att sänka mitt pris också. Vi har bara lagt handpenning på soffan än så länge och betalar resten vid leverans.

Vi förväntade oss inte någon prisjustering, baserat på de dåliga omdömen som butiken fått kring kundservice, dåligt bemötande och otrevlig personal osv. Kundservice är inte tyskarnas starka sida, kan jag meddela.

Jag hade under dagen bara bestämt mig för att jag inte orkade lägga energi på att bråka med dem. De sa att de skulle ringa inom 2-3 dagar och det hade passerat i onsdags. Vi hade helt enkelt otur som hittade rätt soffa, men vid fel tillfälle 🙁

Idag fick vi samtalet!! Eller Leffe fick, som inte svarade, utan fick en meddelande på voicemail. De justerade priset med ca 350€!! De pengarna kan vi ha mycket roligt med 🙂 . Vi sa redan innan att om vi fick priset justerat så skulle vi köpa hiking-utrustning till mig och Leif, så det kan vi ju göra nu!!

Jag är så överraskad och glad att jag “lyckades”. Jag känner mig så nöjd! Kanske för att jag hade gett upp. Har i alla fall gett mig själv en klapp på axeln för att jag faktiskt gick ditt och försökte 🙂 .

Ska jag lyssna på vad en av mina tidigare chefer sa i en ledarskaps pod nyligen, så bör man sätta sig och reflektera över vad man gör rätt (eller fel i vissa fall) när något går åt rätt håll (eller åt skogen), för att kunna ta med sig erfarenheten och använda det som verktyg i framtida situationer 🙂 .

Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag lyckades, men med tanke på att kundservice är väldigt sällsynt eller obefintlig här, så kunde ju inte jag rusa in som en upprörd arg kund och kräva ett bättre pris. Då hade du ju bara reagerat otrevligt mot mig och bara sagt “bad luck”.  Jag var bara trevlig och saklig och berättade att jag var besviken på att jag hade fått betala ett så högt pris för något som nu var så mycket billigare. Svårare än så var det inte. Man kanske kan lägga till förhandling till kompetenslistan nu när jag håller på och skriver CV 🙂

Jag kommer att fortsätta att handla på Höffner för jag tycker om deras saker och nu har den här butiken visat att de värnar om sin/sina kunder. De är väl inte dummare än att de förstår att jag kommer tillbaka som kund när man behandlas väl 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *