Hemma igen!

Borta bra men hemma bäst!

Vi har haft det så himla bra på vår lilla tripp. Många fantastiska vyer och självklart gör sig bilderna inte rättvisa mot hur det faktiskt är. Vi har vandrat uppför så mycket backar för temat för den här resan har blivit backar, höjder och vyer.

Vi bodde två nätter på hotell/pensionat Waldmann som visade sig vara mycket trevligt. Läget och rummet perfekt och personal trevlig.

20161024_131924

Vi betade av det mesta som vi ville göra i Schwangau. Det fanns mer att göra än vad man kan tro på en sådan liten ort, men vi började med Slottet Neuschwanstein. Slutsålt för att komma in i slottet under helgen så vi spanade in utsidan på lördagen och gick in i slottet på måndagen.

20161022_154646

 

Vi promenerade även upp på Marienbrücke med utsikt över Neuschwanstein där bilden ovan är tagen.

20161024_122951

På lördagen testade vi sommarrodel som var ett populärt inslag för barnen….och de vuxna :). Det började regna och då stänger de ner banan men vi hann med de åk vi hade betalt för.

20161023_150716 20161023_152401

Och så tog vi linbanan upp på Tegelberg.

20161023_154538-pano

Vi hade inget vidare väder uppe på berget men det var otroligt vackert ändå!

20161023_155314

Trippen över till Österrike och Highline 176 (världens längsta hängbro) är mycket minnesvärd.

20161023_111242b

Vissa av oss var lite mer rädda än andra att gå över. Det gungade ordentligt så man fick hålla i sig för att inte tappa balansen och så behövde man stötta de som behövde stöd för att komma över, så det blev inga bilder från bron 🙂

Mer bilder hittar ni under Resor och utflykter – Schwangau

Det var lite lågsäsong i Schwangau, men det var ändå mycket folk på plats, 80 % asiater som kom i stora busslast.

Amanda hade frågat efter att få äta asiatiskt i några dagar så vi åkte till en restaurang i Schwangau som vi hade sett tidigare…..där stod 3 bussar och de hade precis slagit sig ner till bords….det var bara att åka vidare. Nästa restaurang vi hittade låg i Füssen, några kilometer från Schwangau. När vi parkerat bilen och kom till restaurangen står 30 asiater utanför….men va f-n, alla dessa asiater!! Vi höll på att vända men de ropade in oss då de förstod att vi ville äta. Det visade sig att de var klara med lunchen då klockan faktiskt började närma sig 14, så vi hade hela restaurangen för oss själva istället :). Mätta och belåtna påbörjar vi resan hem igen efter en fantastisk helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *