Hur gick det på intervjun?

Jag var ju på en intervju igår. Det var jätteroligt att komma ut och träffa arbetsgivare. Nu visste vi från början att det nog inte skulle bli något jobberbjudande utan vi ville träffas och lära känna varandra. De hade ju trots allt redan tackat nej en gång och önskat mig lycka till med språkstudierna, men ångrade sig och ville träffa mig.

Det var ett mycket trevligt möte och vi satt och pratade och jämförde lite mellan Sverige och Tyskland och i mångt och mycket verkar det se ut och fungera på samma sätt.

Företaget jag var på heter QualityMinds och jobbar mycket med krav och test av IT-system. De har funnits sedan 2012 men är ändå redan 80-90 personer så de har växt mycket snabbt. De har bra värderingar och ett sunt tänk. Människorna som jag träffade, bl a en av grundarna, var så himla trevliga. Vi kom bra överens och tyckte och tänkte samma om mycket, men problemet är att jag inte kan tyska tillräckligt bra. Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba för dem, trots att det är en konsultfirma och jag som egentligen vill testa på att inte jobba som konsult.

Summa summarum är att vi ser möjligheter till jobb i framtiden. Antingen då jag har lärt mig tillräckligt med tyska, eller när de hittar en kund som inte kräver en tysktalande konsult…..vad kommer att hända först?!

Jag läser ju tyska två kvällar i veckan just nu och det är väl inte världens högsta tempo på den kursen men den är bra ändå. Jag fick tipset att gå en intensivkurs på några månader. De var övertygade om att  många andra möjligheter skulle öppna upp sig för mig om jag blir flytande i tyska i det tyska språket. Jag har hittat mina böcker från gymnasiet så det är väl bara att grotta ner sig i böckerna på dagarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *