Lediga från skolan idag

Idag har skolan varit stängd så barnen har haft en ledig dag. Det var tänkt att Amanda skulle träffa en kompis på andra sidan stan idag, men vännen mådde inte bra när hon kom hem från skolan igår så idag vaknade hon med feber och de fick ställa in….det är sånt som händer. De har nya planer att träffas på fredag tillsammans med ytterligare en vän, så vi hoppas att hon är tillräckligt frisk.

Eleverna på skolan är ju utspridda över hela stan och man tar sig inte så lätt till och från en kompis om man inte är helt bekväm med S-bahn och U-bahn osv. Det är inte så många barn på skolan som åker S-bahn till skolan utan de har avtal med sina arbetsgivare som betalar skolbussen åt dem. Jag är glad att mina barn får vanan med att åka S-bahn, men det innebär inte att jag släpper iväg dem vind för våg till en del av stan som de inte känner till. Hem är lättare, bara de kliver av vid rätt station 🙂 . Man får helt enkelt hjälpas åt att skjutsa barnen eller i alla fall hämta dem på kvällen.

På fredag är det “early release day” som man har en fredag varje månad. Det innebär att alla barn på skolan slutar kl 14:00. Amanda ska ta skolbussen tillsammans med sin kompis hem till henne, men jag behöver då ordna med ett “bus pass” som gör att hon får kliva på bussen. Jättebra att man kan göra så, men som jag har sagt tidigare så är inget enkelt här, så det krävs lite email och att Amanda hämtar upp detta “bus pass” från transportansvarig på skolan osv.

När Amanda ändå skulle iväg till en kompis (trodde vi) så passade vi på att bjuda över en svensk kompis från Rebeccas förra klass på en liten fika. Märkligt vad mycket vi vuxna har att prata om så fort man får en kopp kaffe framför sig 🙂 …… Tiden flög iväg och plötsligt var det middagstid.

Tack Lise-Lotte och Emmie för en trevlig eftermiddag 🙂 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *