Tjejmiddag

11 glada damer, italiensk restaurang, god mat och några flaskor vin……hur trevligt som helst 🙂

Vi har haft tjejmiddag och det var jättetrevligt med god mat, dryck och trevligt sällskap. Träffade dessutom tre nya svenskor som jag inte har stött på tidigare. Nu var vi 11 som var med på middagen men vi är nog nästan 20 svenska familjer på skolan. Ska man vara riktigt petig så finns det familjer vars barn redan har gått ut skolan som fortfarande “hänger kvar” i sällskapet bara för att det är så trevligt.

Nyheter jag fick höra igår var att barnens “svenska lärare” flyttar till Chicago i sommar. Jättetråkigt, men de har bott här i snart 3 år tror jag och det var väl dags. En annan svenska vars barn har gått ut skolan, och nu har sina barn på college i USA, bygger hus och flyttar till Wien innan jul.

Jag fick även höra historier från familjer som bott i Japan i flera år om hur livet är där och hur annorlunda det är från “västvärlden”. Ännu en gång blir jag påmind om detta märkliga, spännande, äventyrliga liv som dessa internationella familjer lever. Många av fruarna har ju män som reser en hel del i veckorna, medans jag får ha Leif hemma 🙂 . Vet inte hur jag skulle stå ut med att ha Leif resandes hela veckorna för att bara vara hemma på helgerna? Förhoppningsvis behöver jag inte erfara det inom någon snar framtid då jag fortfarande håller på att anpassa mig till detta “internationella” liv. Det finns gott om tjejer här som jag kan fråga råd hos och den samlade erfarenheten i detta gäng vad gäller flytta runt, leva och bo i olika länder är enorm. Är fortfarande bara en rockie i dessa sammanhang 🙂 . En av frågorna som far runt i huvudet är ju vad som blir “hemma” när man har rest runt i 10-15 år som många har gjort..??!!. De funderingarna får jag fundera vidare på om några år…. 🙂

Det är nästan så att man ser fram emot nästa skolår då det kanske kommer fler svenska familjer som vi kan ta emot. Några flyttar ut och några flyttar in, det blir en bra balans. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *