Lite speciell anställningsintervju

Eller det kändes mer som en uttagning 🙂 .

Jag har tidigare berättat om företaget som tidigare nobbade mig för att jag inte kunde tillräckligt bra med tyska men som sedan kontaktade mig för vidare diskussioner.

Sagt och gjort. I fredags var jag där på en ny intervju. Jag hade inför detta blivit ombedd att göra en presentation kring ett ämne som de utsett. Presentationen skulle göras i powerpoint och som jag sedan hade 15 minuter på mig att framföra.

När jag kom dit började vi med en intervju med en av grundarna samt en av kravanalytikerna som jobbade där. Ett ganska normalt förfarande.

Sedan gick vi vidare med min presentation och det var då ett par till som bjöds in till denna presentation. Det gick väl ok, men jag drog över tiden och tyckte ändå inte att jag hann säga allt jag ville. Inte helt vanligt att man får genomföra en presentation på det här sättet under ett rekryteringsförfarande, så det var en ny upplevelse.

Nu kom ett överraskningsmoment som jag inte riktigt hade räknat med. Jag blev inkastad i ett rollspel där mina två intervjuare spelar kunder och jag ska agera kravanalytiker som ska “krava” kundens lösning…typ…… kändes jättekrystat de första minutrarna men det lossade ganska snabbt. Dock inte helt vanligt ett sådant  moment i en rekrytering.

Allt detta avslutas med en tillsammans med en av deras kunder (BMW) som hade lånat lite lokaler av dem just denna kväll. Ett högst ovanligt moment i en rekryteringsprocess.

Hela detta arrangemang kallar de “Meet the Minds day” som är till just bara för att bekanta sig med eventuella rekryter, företaget heter QualityMinds, så därav “meet the minds” 🙂 .

Ett ganska spännande koncept måste jag säga. Det fanns ett “Mind” till på kontoret denna dag som gick igenom samma saker som mig, bara i ett annat rum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *