Dags att skriva på kontraktet

Igår var jag iväg på en lite träff (stammtisch) i ett forum för testare. Vi var runt 20 personer och träffades på en bar för att äta och dricka och prata….om allt möjligt 🙂 .

Det var min blivande chef som hade bjudit in mig till denna träff och jag har ju inte börjat jobba än, men tyckte att det kunde vara kul att träffa lite folk i alla fall. Det var trevligt att träffa lite folk, men jag har så mycket att lära om marknaden här. Vilka konsultfirmor det finns, vilka kunder som man “slåss” om, vilka bolag/personer som verkar bra att nätverka med osv. Men det svåraste är nog detta med att lära sig vilka företag, dvs konsultfirmor och kunder, som finns på den här marknaden.  Ja, de stora jättarna som BMW, Audi, Deutsche Bahn osv. känner alla till men det finns ju så mycket mer…. 🙂 . Det finns ju ett gäng konkurrerande konsultfirmor också som man behöver känna till och kanske lära sig lite om….

Fick i alla fall mitt kontrakt i handen och nu gäller det bara att läsa och förstå det, för det är självklart skrivet på tyska!! Jag har läst igenom det några gånger och man förstår det mesta och många av paragraferna i kontraktet är detsamma som i Sverige. Skillnaden är, att här är det inte bara att skriva under, utan det ska bifogas en massa papper också i form av kopior på legitimation, socialförsäkringsnummer, vilken sjukförsäkring man tillhör….och så var det något mer jag inte kommer ihåg.

För att det ska bli rätt så kommer jag nog ha en sittning med “chefen” för att säkerställa att det inte finns några frågetecken.

Man lär så länge man lever!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *