Semesterminnen dag 3-5

Lido di Jesolo och Venedig

Efter en natt vid Gardasjön och ett besök på Gardaland bar det vidare till Lido di Jesolo. Hit åkte jag på klassresa när jag slutade 9:an, men självklart kände jag inte alls igen mig….det är ju ett par år sedan man var här 🙂

Det sägs vara ett väldigt populärt resmål för Österrikare just vid den här tiden så vi var lite förberedda på att det skulle vara mycket folk på resmålet…..men det var det inte som tur var. Det var mest en massa italienare.

Efter ankomst till Lido di Jesolo smet vi ner till stranden för att spana in den lite och för att känna lite på vattnet. Helt fantastiskt varmt och skönt i vattnet.

 

Dagen efter bjöd på sol, bad och snäcksamling….

Vi hade planerat att stanna här i 3 nätter och vi skulle också hinna med ett besök till Venedig som inte ligger så långt ifrån. Vi hade det så väldigt varmt så varje stund från stranden var allt lite plågsam.

På väg till båthamnen för vidare färd till Venedig.

 

I väntan på båten…observera de muntra minerna 🙂 Värmen tar ut sin rätt.

Efter 30 minuters båtresa var vi framme i Venedig. Det är väldigt speciellt med Venedig och det visar väl bilderna lite. Baksidan är alla MÄNNISKOR. Det känns som om man går omkring i en liten myrfarm. Det är trångt och alla måste röra sig i samma tempo eller så stoppar man upp flödet av människor.

Det finns ju inte direkt några bilvägar i Venedig så man går överallt och gatorna är smala med så mycket butiker överallt. Men man måste ändå säga att det är lite charmigt. Var ju här i Venedig även på skolresan för…..många år sedan….och det var lite mindre turistigt då. Eller det är i alla fall vad jag kommer ihåg.

Efter lite lunch var humöret på topp igen.

Dags att spana in de berömda turistattraktionerna. Ovan Suckarnas bro. Där igenom gick  brottslingar för att för en sista gång (med en suck), efter att de fått sin dom, för att få se sitt älskade Venedig en sista gång innan de blev instängda i fängelsehålorna.

Vy från insidan av suckarnas bro. Vi var ju tvungna att gå vägen för att se hur det såg ut. 🙂

Observera alla myllrande människor på bron man ser mitt i bild.

Värmen var ett stort problem denna dag och man ville bara hitta skugga. Här sitter vi tjejer och väntar på Leffe som hade mer energi än oss och var mer nyfiken på Venedigs historia….

Men ett besök på San Marco Square och alla duvor gick inte att undvika.

Det får räcka med Venedig nu. Vill man åka hit, åk när det är lågsäsong. Värmen och alla människor kan få vem som helst att tröttna på turistmålen även om det är Venedig…..:)

Så efter en dag i Venedig såg man fram emot en dag på stranden igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *