Tillbaka från semestern

Nu har vi varit tillbaka från semestern en vecka och som alltid så känns det som om man aldrig var iväg?! Det går alldeles för fort att anpassa sig till vardagen igen.

Semestern i sig har varit jättebra. Inte supervarmt som det brukar vara utan det var perfekt för att göra andra saker än att bara hänga vid poolen. Vi hann med alla Disney parkerna förutom vattenparkerna då det inte var väder för detta. Jag behöver nog runt 30 grader för att gå på vattepark där men vi hade runt 22-23 grader eller så.

Vi var på Magic Kingdom två gånger – första gången blev Becca magsjuk (fick en ny dag) och andra gången var det Halloween party.

På Animal Kingdom har man byggt en om en del av parken med tema efter filmen Avatar. Absolut värt ett besök! Den bästa maten jag någonsin ätit på en Disneypark och den bästa attraktionen någonsin! Det var lite hysteriskt dock, då många fick stå och vänta i 3-5 timmar i kö för att åka….vi lyckades med lite tur fixa “fast-pass” för oss alla så vi stod inte i kö speciellt länge, 20 minuter kanske.

Fast-pass är en riktigt bra grej som de har. Man kan boka en tid under dagen för upp till 3 attraktioner som man vill åka. Sedan har man en lucka på 1 timme då man kan gå förbi kön med sitt fast-pass. Det är dock begränsat med fast-pass så de tar slut, ibland direkt på morgonen och ibland dagen innan. Dessa fast-pass kan man boka via en app där man också ser väntetider så man kan planera sin vistelse lite bättre. När vi försökte boka Avatar attraktionen var det fullt…första gången. När vi försökte igen lite senare så fanns det ledig och vi lyckades boka dessa till vår stora lycka!

Det går även att beställa mat via appen som man sedan hämtar upp “vid sidan om” den vanliga kön. Lite av ett fast-pass här med med andra ord 🙂 .

Hollywood Studios var det längesedan vi var på så där hade vi planerat in ett besök och eftersom vi fick en ny dag på en av parkerna efter incidenten med Rebecca så provade vi även Epcot, som vi aldrig varit på tidigare. Jag var där -97, men vi som familj har inte varit där. Varje år runt denna tid har Epcot en “wine and food festival” i parken då man får chansen att smaka typiska rätter från de olika länderna som är representerade där. Epcot har inte så mycket för barnen att göra så det tilltalar nog mest de vuxna att äta och dricka gott.

Summa summarum kan man säga att Magic Kingdom är den största och bästa parken. Jag var lite mätt på Disney efter vårt senaste besök 2014, men nu tror jag att hela familjen är lite mätt och kan tänka sig att upptäcka andra delar av USA eller till och med andra delar av världen 🙂

Vi får väl se vart det bär av nästa år?!

2 comments on Tillbaka från semestern

  1. Jo, vi, jag framför allt, är jättemätt på Disney. Vi har planer på att resa mer öster ut. Destination är inte utsedd än, men vi kan väl be er om lite tips 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *