Dra ut tänder är inte roligt…

…det kommer i alla fall Amanda säga om du frågar henne. Besöket härom veckan resulterade i 3 utdragna tänder….och tre till ska bort i början på nästa år!!

Denna stackare har dragit ut fler tänder än hon har tappat naturligt, lider med henne, stackare 🙁

Tänderna vill helt enkelt inte lossa och nu har hon dubbla tandrader. De permanenta tänderna kommer ner utanför mjölktänderna. Hon går under namnet “hajkäken”. I överkäken har hon dubbla tandrader och i underkäken saknar hon helt två tandanlag!!! Ingen ordning alls på dessa tänder.

Tandläkaren, Ann-Charlott som vi hittat här är svensk och är jätteduktig på att hantera patienter med tandläkarskräck. Amanda var inte så uppskrämd när de åkte därifrån som hon var inför besöket. Hon våndades i en vecka innan, men var glad när hon kom hem. Det hade gått bättre än väntat.

Nu drog hon ut 3 “lätta” tänder, nästa gång blir det lite svårare….men det tar vi nästa år 🙂

Efter det blir det besök hos en tandreglerare för att lägga in en “räls” 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *