Hur slapp och slö får man vara??

Ja, den här julen har verkligen varit lugn och väldigt slapp.

Barnen klagar inte men Leffe är lite rastlös. Jag skyller på min förkylning….och då går mina tankar till att jag har varit mycket förkyld sedan jag flyttade hit till Tyskland!?

Jag hade en rejäl förkylning senast i början av oktober och nu är jag förkyld igen. Denna gång verkar det inte bli så långvarig, men jag har sovit extremt mycket och har kunnat göra så eftersom vi har julledigt. Har jag varit trött så har jag sovit i soffan mitt på dagen och kanske är det det som funkar för mig. Är jag förkyld ska jag sova mycket. När jag var förkyld senast så jobbade jag och då tog det flera veckor att bli frisk. Förkylningen mest vandrade runt fån hals, till näsa, till luftrören och så vidare upp i bihålorna osv. Den här gången med mycket vila och slappa dagar så har jag varit lite snorig med en svidande näsa som fått mig att nysa en del, men den har stannat i näsan. Ja, lite tung i huvudet har jag varit men det är man ju alltid när man är förkyld.

Vad ska jag då göra för att inte bli förkyld igen om några månader?! Har inte svaret på det men teorier har jag.

Ett av problemen tror jag kan vara husen, som helt saknar ventilation. Man får helt enkelt öppna fönster för att få ventilation i huset, och är det kallt ute, så är inte jag den som öppnar fönster 🙂

En annan orsak kan vara att jag inte har motionerat lite bra som tidigare innan jag flyttade hit. Förra vintern var katastrof när det gällde motivation att träna och den här vintern så är det min inflammation i höften som spökar. Jag tror att jag helt enkelt måste börja motionera mer regelbundet och kan jag inte springa så får jag hitta något annat att göra….men vad!? Idéer någon?

Jag har gått från att gå över ett år utan förkylning till att ha flera förkylningar per år :(.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *