Jag har världens bästa arbetsgivare

Jag är så himla glad att jag har hittat den arbetsgivaren som jag har idag. De har ett sånt sunt tänk och sätter sina anställda i första rum hela tiden.

Jag hade ett långt samtal med vår CEO idag och det är en människa som sprider så himla god energi vart han är dyker upp. Alltid positiv, ser alltid det goda i människor och ser alla misstag som ett tillfälle att lära sig av sina nyfunna mindre bra erfarenheter. Försöker vara så tillgänglig som möjligt för alla medarbetare.

Det som finne mig mest intressant är detta med att sätta individen i centrum. Jag jobbar i ett team som kravanalytiker, men jobbar för tillfället som Scrum Master i ett projekt. Inte direkt någon naturlig koppling kravanalys, men jag jobbar med det som intresserar mig och jag finner utmaningar i.

Många företag skulle bevilja vidareutbildningar inom det området du arbetar och du måste säkert motivera varför du ska gå utbildningen osv, men här är inställningen mer att vidareutbilda mig inom ämnen/områden som intresserar/motiverar mig. Är jag som anställd motiverad kommer jag automatiskt att prestera hos kund och kan jag utvecklas inom nya områden så är det bara positivt….man är inte placerad i ett fack utan man har alla möjligheter att vidga sina vyer och testa nya saker och förkovra sig i nya ämnen, testa nya roller. Man får hela tiden frågan: Vad vill du göra? Vad motivera dig? Som blygsam svensk som normalt sätt bönar och ber om att få ett utbildningstillfälle per år, är detta en helt ny erfarenhet. Jag vill bara påpeka att jag inte har haft dåliga arbetsgivare i Sverige, det är bara annorlunda här…..eller mer exakt, med min nuvarande arbetsgivare….och jag är helt säker på att motsvarigheten finns att hitta på den svenska marknaden också 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *