En lastbil kommer lastad…..

…eller, det krävde faktiskt två “större” lastbilar för att flytta vårt bohag. Vart kommer alla grejer ifrån?!

Är så glad att jag inte behövde flytta allt själv. Hade inte klarat av det, utan att det skulle ha blivit en lång och utdragen process över flera veckor.

Vi hyrde hyrde faktiskt en mindre lastbil helgen innan den stora flytten för att vi fick tillgång till nya huset och kunde börja flytta, men så blev det också mer än planerat som skulle med i flytten. Berättar mer om det i ett annan inlägg vid ett senare tillfälle.

Flyttgubbarna kom vid 8:30 den 16 februari och gissa om vi hade sett fram emot detta. Man hade beräknat att det skulle ta 11 timmar för 5 gubbar att flytta. Nu kom det 7 gubbar och det tog ca 9 timmar att flytta. Denna tid inkluderar all tid från att de anlände till att de åkte, minust några timmar strul.

Det höll på att bli riktigt stökigt då en av lastbilarna fick punktering på väg till nya huset. De varnade för att de inte skulle hinna leverera halva hushållet den dagen och det var i den lastbilen vi hade sängar och sängkläder….det höll på att bli en hotellnatt och det var jag inte beredd på. Som tur var så löste det sig så lite senare än väntat kom sista lasten.

Dessa flyttgubbar sliter som djur i upp till 12 timmar om dagen och inte tror jag att de får så mycket betalt heller. Vi flyttade på en fredag, men de hade en planerad flytt även på lördagen. Nästa gång jag anlitar flyttfirma så ska jag titta mer på hur de månar om sina anställda och inte bara välja den billigaste offerten.

En av grabbarna fick delar av barnens sängar och madrasserna. Han hade två barn men inga sängar till dem….och vi hade tänkt skicka allt på tippen bara för att bli av med det. Nu kändes det mycket bättre att det kom till användning istället.

Arbetet var lite uppdelat emellan dem. Chaufförerna till de båda bilarna bar inte så mycket möbler utan dirigerade på- och avlastningen. Det fanns en montör som monterade våra möbler som monterades ner. Vissa garderober var för skrymmande för att transporteras odemonterade så de moterades snabbt ner för att sedan monteras ihop på plats igen i nya huset. Har aldrig sett någon på egen hand montera garderober så snabbt!! Han sa att han kanske hade monterat 400 sådana garderober tidigare….men ändå?!

Här förväntas det också att man ser till att flyttgubbarna har mat och dryck under tiden de flyttar. Det är ingen skyldighet, men vett och ettikett kan man väl säga. Jag fixade ett gäng pizzor och dricka till grabbarna och självklart även kaffe. De var väldigt tacksamma att få mat. En av dem berättade att de har varit med i situationer där de jobbat i 30-gradig värme och inte ens fått tillgång till vatten utan var tvungen att säga till.

Det var i alla fall ett glatt litet gäng med flyttgubbar och jag skulle gärna anlita dem igen om jag tänker flytta…..men det tänker jag inte göra på länge 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *