Vandring i bergen

Leffe och jag fick för oss att vi skulle ge oss av på en hike när vi var lediga från jobbet den 1 maj. Barnen ville inte med så vi gav oss av själva.

Vi gav oss av till Kochel am See för en tur upp på Hertzhogstand. Vi är väl inte klassade som erfarna hikare men man måste ju utöva aktiviteten för att bli mer erfaren.

Vi hade inte så himla mycket tid på oss så vi tog linbanan upp på berget för att sedan vandra neråt. Vi hade dock inge tur med vädret men det gjorde inte så mycket, då har vi en anledning till att komma tillbaka.

Denna helgdag var vi långt ifrån ensamma på berget. Vi stötte till och med på ett festande sällskap i lederhosen vid Hütten på toppen :).

Linbanan upp tog inte så lång tid och beräknad vandring ner skulle ta ca 1:45 – 2 timmar, så gav oss av.

Det tar på lårmusklerna att gå/springa neråt. Ja, vi tröttnade på att gå så vi småjoggade på de ställen där det var möjligt så vi var nere på 1:15 minuter. Totalt med att vandra upp och ner är det beräknat att det tar ca 5 timmar.

Nedan följer lite bilder från turen.

De två bergssjöar som ligger i botten har en sån fantastisk färg….men det ser man inte riktigt denna muliga dag. De har en klar turkos färg, lite åt det grönare hållet och det är jättefint!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *