Vart tog sommaren vägen?

Den känslan hade jag nästan alla år hemma i Sverige. Jag brukade bli lite stressad över att man ska hinna med och se solen och kunna njuta lite av värmen och så. Tog man semester fel veckor kanske du inte fick se solen alls (dock med undantag för detta år i Sverige)

Här, lite lägre söderut, så är säsongen lite längre och jag känner inte samma stress som jag gjorde hemma i Sverige. Mitt problem i år tror jag var att jag delade upp min semester på fler perioden och hade bara två sammanhängande veckors semester. Tror inte att jag kommer att göra om det igen. Ska nog försöka att ta minst 3 sammanhängande för att kunna helt koppla bort jobbet.

Nu är vi snart inne i mitten av augusti och vid det här laget brukar jag börja tänka på hösten. Men inte härm inte riktigt än, för här kan det vara 20 grade in i början av oktober.

I Sverige brukade jag känna att sommaren var så himla kort och vinter aldeles för lång.

Här är sommaren längre och vintern känns inte alls lika lång. Känns som balansen mellan årstiderna här passar  mig bättre. Undantaget är att vi inte har lika mycket ljus härnere på sommaren som ni har “där uppe”, men samtidigt är dagarna lite längre här på vintern jämfört med “där uppe”.

Det är bara att inse, man kan inte få allt, utan man får njuta av det man har 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *