Flyttlass

Hade inte en aning om när “flyttgubbarna” skulle dyka upp. Vi fick ett tidsspann från sen eftermiddag den 3 augusti till förmiddag den 4. Två flyttherrar dök upp på morgonen den 4.

Det var en äldre herre och en yngre grabb som gjorde jobbet och vi hade fullt upp med att tala om vad som skulle med och vad som skulle vara kvar; “kommt mit” och “bleibt” vad kodorden. De kunde inte så mycket engelska, men allt eftersom de märkte att Leif förstod tyska gick de mer och mer över till tyska och jag fick tyskaundervisning under tiden.

I bl a Tyskland är det vanligt att man tar med sig köket när man flyttar, de monterar ner köket och monterar upp det på det nya stället. Vi skulle ju inte ta med köket men innehållet i det ville vi ju ha med. Under tiden som de packade och slet så trodde vi att de lämnade köket till sist. Vi väntade och väntade och de hade sagt att de trodde de skulle vara färdiga till 21.00. När de inte hade börjat med köket vid halv nio så började vi bli lite oroliga. Vi frågade lite försiktigt bara så att de inte hade glömt köket. De hade inte glömt men vi hade ju sagt att köket inte skulle med, man behöver vara tydlig med att “inhalt” i köket måste med, så det blev ett par timmar till innan de kom iväg, det spräckte nog deras plan lite men porslinet vill man ju med. Lastbilen såg dessutom som om den började bli full. Skulle de få plats med porslinet?! Det var beräknat ca 10-12 lådor för köket och jag fattade inte hur det skulle få plats, men det fick det och dessutom en cykel som vi sagt inte skulle med.

De slet i ca 15 timmar innan de var klara vid 23.00 på kvällen.

Nu skulle de vidare till Köpenhamn på natten och räknade med att vara framme mellan 4 och 5 på morgonen…….det var bara en av dem som körde lastbilen!!

 

Lastbilen hade två släp men vi skulle bara fylla den ena och våran tyska flyttgubbe hade inget emot att vara med på bild.

20160804_10262220160804_222825_NIGHT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *