Nu har vi fått nycklar till huset

Idag har vi varit och tittat inne i huset och dessutom fått nycklar och satt vårt namn på brevlådan. Namnet på brevlådan är tydligen väldigt viktigt här. Minst 4 oberoende personer har frågat för att säkerställa att vi sätter upp vårt namn så fort vi kan. Inget namn – ingen post. Nu sitter namnet där det ska.

Boendet är bra. Inget superboende eller superstort, men det duger gott till oss och vi har plats för gäster. Det är ett parhus fördelat på tre våningar plus källare. Huset är ganska nybyggt, 2009, och har bara haft en hyresgäst före oss. Vi har en liten uteplats med plats för utemöbler och lite rabatter att pyssla om. Bilder lägger jag upp lite senare när vi har möblerat lite.

På entréplan när man kommer in finns en hall, kök, matplats och vardagsrum med utgång till vår trädgård. På första våningen finns tre sovrum och en toalett med dusch, varav ett sovrum kommer att bli ett gästrum. På andra våningen finns ett sovrum med badrum, där blir Master bedroom. Här finns också en utgång till en ganska stor balkong/terrass. I källaren finns ett större hobbyrum/gästrum eller vad man nu vill använda det till, samt tvättstuga och toalett och dusch. Nu återstår bara möbleringen…..fattar inte hur vi ska få plats med alla våra prylar :). Det är lite dåligt med förvaring, men vi trycker väl in grejerna på något sätt.

Vi fick också möjligheten att hälsa lite snabbt på grannarna. De består av en familj med två barn, typ 6 och 4 år gamla, en kille och en tjej. Mamman i familjen verkade jättetrevlig och vi kan bara hoppas på att herrn i huset är trevlig han också.

För att lastbilen ska kunna lasta av vårt bohag på tisdag så har man satt upp ett parkeringsförbud på gatan mellan den 16 och 17 augusti. Vägen är inte så bred, så står det bilar parkerade där så finns det ingen chans för lastbilen att komma fram.

Nu längtar vi så det knakar på att få komma in i huset och möblera det..

8 comments on Nu har vi fått nycklar till huset

 1. Hallå syster yster!
  Skönt att ni fått tillgång till huset nu☺. Jag/vi kommer och utnyttjar gästrummet någon gång under vintern. ?

 2. Hej Veronica kul att du startat upp en blogg.Ett kul och smidigt
  sätt att kunna följa er.
  För visst är man lite nyfiken på att se hur ni har det i ert nya hemland.
  Jag är helt övertygad om att ni kommer lyckas bra med att lösa allting så att ni kommer att få det riktigt bra.
  Lycka till med allting och fortsätt hålla oss uppdaterade.
  Varma hälsningar Jocke

  1. Jag ska göra så gott jag kan med bloggen. Är ju lite ny på detta så det kommer väl lite gott och blandat mellan intressanta och mindre intressanta inslag 🙂
   Tanken är att denna blogg ska vara en liten fördjupning på vissa inslag som jag/vi lägger ut på Facebook.

   Kul att det är folk som vill läsa den 🙂

  2. Hej Jocke,
   Alla fyra har en blogg. Du hittar oss via .hellbergnilsson.com
   Så för Amanda t.ex. så blir det amanda.hellbergnilsson.com

   Hälsn/Leif

 3. Åhhh blir ärligt tårögd när jag läser. Tycker ju ni är så coola som faktiskt GÖR slag i saker å ting. Kommer absolut följa er alla 4. Kul att få vara med på eran resa. ❤
  Kram på er..

  1. Vi delar gärna med oss av vårt äventyr. Det kanske smittar av sig. Ni har ju rest i våra spår tidigare ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *