Vardagliga betraktelser

Vi har ju ätit väldigt mycket på restauranger de sista 5 veckorna och har även semestern i USA färskt i minnet. Jag har noterat/reagerat på att man väldigt sällan, eller aldrig, får maten serverad samtidigt här. Skönt dock att man slipper ge så mycket i dricks, om man nu vill ge dricks.

Jag upplever även att det är många fler här som röker, och det verkar även tillåtet att göra det på restaurang.

Man måste alltid ha med sig kontanter då det ofta är betalning med kontanter här.

Väldigt mycket cyklar överallt och man får se upp så att man håller sig borta från cykelbanan, höll på att bli överkörd idag.

Allt detta öldrickande! Jag reagerar varje gång när någon korkar upp en öl mitt på gatan, de dricker det som läsk så det är väl bara att vänja sig.

Att nästan allt är dubbat till Tyska på tv visste jag, så vissa program är bara att lägga ner.. ..går inte att se på “The big bang theory” dubbat på tyska ☺.

Butiker har inte samma öppettider här som hemma. Här i München är matbutikerna öppna till 20, men i lilla Kumla är det öppet till 23.00.

Imorgon är det söndag då är allt stängt och på måndag är det helgdag här och då är allt stängt. Vill man handla livsmedel så finns det typ två ställen i hela München som har öppet, så det gäller att se över vad man behöver fylla på i kylskåpet och skafferiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *