Fler vardagliga betraktelser

Som ni vet är vi ju på jakt efter en bil och jag har ju också berättat att så gott som allt är stängt på söndagar, men igår var vi ute och tittade på bil hos en bilhandlare. Det är nämligen så att en del bilhandlare (långt ifrån alla) har öppet på söndagar för visning av bilar. Man får inte köpa, inte provköra och det verkade som om man helst inte skulle prata med bilhandlaren heller :). Vi fick i alla fall provsitta och känna på den bilmodellen som vi är intresserade av och kanske bestämt oss för, så något fick vi gjort.

När man ska handla i livsmedelsbutikerna så får man vara snabb att packa. Vet inte om ni kommer ihåg när Lidl kom till Sverige då fanns det liksom ingen yta för varorna där vi vanligtvis vill stå och packa våra varar. Dessa kassor byttes ut för att passa vårt svenska sätt att handla och packa i lugn och ro. Här packar man medans kassören slår in varorna, gärna i medtagen påse (har man ingen påse får man be om att få köpa en) sedan måste man snabbt fram med pengarna eller kortet om man kan betala med det, för att sedan återgå till att packa resterande varor innan det blandas upp med varorna från kunden efter. Får lägga upp en taktik för hur man ska lyckas veckohandla här, eller hitta en butik som har ett annat upplägg.

Jag trodde att det bara var på söndagar som klockorna ringer utav bara attan, men jag misstog mig, de ringer VARJE dag här i det centrala Munchen där vi bor just nu. Har man fönstret öppet behöver man ingen väckarklocka, kan bara hoppas på att det är lite glesare mellan kyrkorna i Gräfelfing där vi ska bo :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *