Vilken häftig dag!

Det har hänt mycket de senaste två dagarna. Bara positiva saker.

Först och främst har vi fått vårt flyttlass, så himla skönt att officiellt kunna flytta in och packa upp alla saker. Glad att jag inte jobbar utan kan göra detta i lugn och ro. Nu blir det en lång inköpslista som kommer att upprättas och sedan bär det av till IKEA.

Tanken var att vi skulle stanna på hotell fram till idag, men igår em när flyttgubbarna gjort sitt så bestämde vi oss för att vi skulle checka ut från hotellet och sova i huset första gången. Sagt och gjort, snabbt bar det av till hotellet, packade ihop allt i ett nafs och checkade ut för att ta oss tillbaka till vårt hus. Det blev sent, vi var inte hemma förrän 23:30.

Vi har också köpt bil. Det blev en Ford Kuga och Leif är helt lyrisk. Det var en ganska omständig process att få till detta bilköp och få den registrerad osv, men det får ni läsa om på Leifs blogg inom kort (Leif.hellbergnilsson.com).

Jag och barnen har varit på skolan, Munich International School, för lite tester i det engelska språket.. Testerna skulle hålla på mellan 9:30 och 12:30. 13:00 behövde vi vara hemma för att ta emot leverans av tvättmaskin och torktumlare.

Barnen var lite nervösa innan testerna började, men de gick med ett stort leende från skolan och det värmer en förälders hjärta. Nu längtar barnen till att skolan ska börja på måndag. Det känns som en fantastiskt bra skola, man får all tänkbar hjälp och stöd som man behöver och de är så fokuserade att se individen. Jag kommer att berätta mer längre fram då jag har sett och hört mer, men första intrycket är att mycket, mycket positivt.

Under tiden barnen gjorde sina tester fick jag bekanta mig med andra nya föräldrar på skolan och det var himla roligt och lärorikt, det finns så mycket att berätta. Som familj flyttar vi till ett nytt land för första gången och vi är verkligen rookies. En av mammorna jag pratade med har flyttat runt i 18 år och detta var 4:e gången till Tyskland. En annan amerikansk familj flyttade hit från Moskva där de hade bott i 4 år. Det ska bli så himla spännande att lära känna alla familjer, vi som bara är i början på vår resa har mycket att lära och uppleva.

Testerna var klara och klockan sprang iväg. Insåg att det inte skulle gå att ta sig hem till 13:00 med buss och S-bahn så vi tog en taxi och blev ändå ca 15 minuter sen. Sent omsider kommer leveransen, närmare 18:00 då det visade sig att de hade krockat på morgonen, men snabbt gick det. Nu har vi tvätt och tork installerad så nu har jag MASSOR tvätt att ta hand om efter nästan två veckor utan möjlighet att tvätta. Det kommer att ta ett tag att hinna ifatt :).

Det har varit stressiga 36 timmar men det har varit himla roligt och vi har fått mycket gjort, nu är det bara resten kvar.

3 comments on Vilken häftig dag!

 1. Hälsa tjejerna stort lycka till i skolan.
  Låter så spännande erat “äventyr” nästan lite som en film..
  Kram på er alla

  1. Jag ska hälsa till dem.
   Barnen ser verkligen fram emot att få börja skolan, och när hände det sist !!
   Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *