20 år tillbaka i tiden

Idag var jag och handlade lite mat i en (som jag uppfattar det) stor matvarukedja som heter Edeka. Stort och fint är det och ett bra utbud finns det. Dock är inte utbudet på betalningsalternativ så stort. Det är kontanter eller debitkort som gäller, så det där med att betala med kredit är inte alltid ett alternativ. Frustrerande!

A och R hade eget konto med ett maestrokort hemma och när vi frågade om det på banken så tittade de lite konstig på oss och sa att det skulle se märkligt ut ifall en 11-åring kommer in i en butik och vill betala med kort. De tyckte att 18 år är en lämpligare ålder. Ja, ja, de får väl klara sig med kontanter då.

Swish behöver vi inte ens nämna, har inte hittat någon sådan motsvarighet här 🙂

Mobilabonnemang har jag inte riktigt satt mig in i än då vi har våra svenska abonnemang kvar. Vi använder Telenor frihet och ringer och surfar gratis här i Tyskland 🙂 . När jag frågade Dorotea (damen som hjälper oss med allt här) om något familje-abonnemang så berättar hon att barn här ofta får mobiler med kontantkort……hur ska de då kunna leta Pokemons!!

Det är trots allt lite olika beroende på vem man frågar. Pratar jag med familjerna på skolan så har de samma erfarenheter som jag med kontokort och mobiltelefoner till sina barn, men vi får allt anpassa oss till viss del. Många kommer inte ha kontantkort till mobilerna utan fortsätta som tidigare med abonnemang. Vad jag har hört ska det inte vara så mycket dyrare här än i Sverige och man låser upp sig på 2 år i taget.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *