IKEA – här kommer vi göra en del inköp i början

Igår var vi på IKEA igen. Tittade på möbler som vi behöver komplettera med.

Tidigare har jag berättat att köket inte ingår i hyra eller köp av bostad. Det verkar inte som om förvaring heller gör det. Hemma i Sverige så är väl så att, gott som allt som är fast monterat, tillhör huset vid försäljning. Här verkar det som om allt du kan ta med dig tar du med dig, med undantag för toalett, handfat och dusch/bad. Förvaring i kök, badrum och alla andra garderober tar du med dig. Med andra ord saknar vi den mesta typen av förvaring. Ja, köket köpte vi loss det befintliga, garderober har vi inte en enda men tack och lov lämnade de lite toalettförvaring i form av underskåp osv. Det där med avsaknad av garderober ställer till det lite, ligger kläder högt och lågt i hela huset, men vi har snart gjort våra sista val så att vi kan skicka iväg beställningen till IKEA. Tack och lov så levererar de, men vet inte när.

Det råder en hel del kaos fortfarande, men vi har ju inte ens bott här en vecka så man får väl ha lite tålamod…..

Vill även påpeka att inte ens IKEA här tar kreditkort, så för att kunna få med oss grejer vi köpt med oss hem var vi tvungna att leta upp en bankomat för att kunna betala med kontanter, det har tagit tid att lära sig, men nu frågar jag alltid först om det tar kreditkort innan jag plockar åt mig saker om jag inte har kontanter på fickan. (Det känns verkligen inte bra att ha kontanter, inte alltid små mängder, i fickan hela tiden…).

Vi har bankkort här på bank i Tyskland, men det har inte börjat trilla in lön där än så man får göra banköverföringar från Sverige med jämna mellanrum, men snart slipper vi det och då kommer livet att bli lite lättare…..hoppas jag 🙂

1 comment on IKEA – här kommer vi göra en del inköp i början

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *