Lite mer om skolan (MIS)

Tänkte berätta mer om skolan. Jag har ju bara berättat lite kort tidigare, men det finns mycket att berätta här också.

Rebecca som börjar i 5:an kommer till största delen ha en klassföreståndare, medans Amanda  som börjar i 8 kommer att ha ämneslärare. Amanda får en riktigt spännande start då de ska på en “fieldtrip” redan nästa vecka. På söndag åker Amanda tillsammans med klasskamraterna på en 5 dagars resa till den Italienska sidan av Alperna!!! Hur ska man överleva detta?! Berättar mer om det längre fram.

Rebecca kommer och att ge sig ut och resa min sin klass i september, destination är för mig för tillfället okänd.

På skolan finns en dresscode. Man får inte ha för korta kjolar eller kortbyxor, man får inte ha för korta tröjor som visar magen, tror inte man ens får ha linnen med tunna axelband. Är ganska säker på att man inte kommer att så halva rumpan på grabbarna heller utan här gäller det att ha byxan som den ska bäras 🙂 . På gymnastiken har alla samma dräkt som består av ett par blå kortbyxor och en vit t-shirt. Två tillfällen i veckan har de för gympa eller som det säger här PE (physical education).

Dagen ser ut som så att man har tre lektioner på förmiddagen och sedan lunch i ca 1 timme för att ha ytterligare 3 lektioner på eftermiddagen. De börjar 9:20 och slutar 16:00. Har man aktiviteter efter skolan så drar de igång 16:45 och varar till 17:45. Det blir långa dagar….

På skolan finns en cafeteria/restaurang där barnen, antingen köper man mat på skolan eller tar med sig hemifrån. Man hanterar inga kontanter i cafeterian utan barnen använder sitt ID-kort som scannas vid lunch och om de vill köpa något mer under dagen. Detta får vi sedan betala genom autogiro eller liknande. Som tur var så kan man sätta en maxgräns för hur mycket de får handla för 🙂 . Maten tillagas av lokala, ekologiska råvaror.

Spana gärna in www.mis-munich.de för att få en liten uppfattning om hur skolan ser ut.

3 comments on Lite mer om skolan (MIS)

    1. Ja, det är en ganska stor skillnad. De gör en hel del roligt men de kräver en hel del struktur och disciplin från barnen på skoltid, på gott och ont. Vissa klarar det bra andra får jobba på det.
      Första dagen är i alla fall avklarad och det har varit ok.
      Helt övertygad om att det kommer att bli bättre och bättre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *