En helt vanlig dag

Det är måndag igen och vecka två i skolan drar igång. Denna vecka utan Amanda som är på äventyr i Italienska alperna 🙂 .

En vanlig dag innebär att vi går upp vid 06:30 – 06:45, klär på oss och äter frukost. Samlar ihop alla läxor om det inte är gjort kvällen innan, packar mellis och eventuellt lunch. Maten på skolan är inte så uppskattad som jag hoppats på, så idag skickade jag med en liten pastasallad. Det finns lite olika system på skolan vad gäller maten. Den ingår inte i skolavgiften, men man kan välja att ta med mat hemifrån, äta på skolan varje dag (abonnemang) eller bara betala för de gånger som man inte har med sig mat hemifrån och behöver äta på skolan (pay as you go).

När vi är packade och klara tar vi oss till S-bahn till fots eller får skjuts av Leif. S-bahn tar ca 14 minuter till Starnberg Nord, där vi tar bussen till MIS, ca 10 minuter. Nu finns det säkert de som undrar varför vi går upp så tidigt om inte skolan startar förrän 9:10. Jo, barnen vill vara på skolan i god tid så vi anländer där vid 08:36 ca 30 minuter innan skolan startar. Det finns en buss som går senare som är framme kl 9, men den tycker de kommer för sent. De kanske börjar ta den när de känner sig lite tryggare.

Framme på skolan är det upprop/närvarokontroll i “hemklassrummet” kl 9:10 och när detta är gjort börjar skolan 9:20. De har 3 st 55-minuterslektioner på fm för att sedan ha lunch och ytterligare 3 st 55-minuterslektioner på em. Så här ser Beccas dag ut idag:

9:10 – 9:20 Attendance

9:20 – 10:15 Music

10:15 – 11:10 MYP Maths, English, Science, Humanities

11:10 – 12:05 MYP Maths, English, Science, Humanities

12:05 – 13:15 Lunch

13:15 – 14:10 MYP Maths, English, Science, Humanities

14:10 – 15:05 MYP Maths, English, Science, Humanities

15:05 – 16:00 German Language Acqusition

Ett tillägg till detta har barnen valt att ha “after school activities” som idag är “Illustration” mellan 16:15 – 17:45. Sedan bär det av hemåt och då är det läxor som gäller.

Det låter tufft och det är det, men de har inte klagat något speciellt. Kan tänkas att de väljer bort aktiviteterna efter skolan för att få chansen att andas lite och Skypa med vänner i Sverige. Det får tiden utvisa, något roligt måste de ju få hitta på.

Andra aktiviteter som Becca har valt är trädklättring och dans. Amanda har valt simning, illustration och mandarin tror jag att det var. Vi får se vad de hinner och orkar med.

1 comment on En helt vanlig dag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *