Vardagliga betraktelser – det är lite mer omständigt här

Barnen ska från och med nästa vecka kunna åka själva till skolan är det tänkt. Hittills har vi löst enkelbiljetter på morgonen och på em åker de gratis med mig som har ett pendlarkort (Isarcard). Barn åker gratis med vuxen upp till 14 år från kl 9 på morgonen och alla helger.

Försökte köpa kort till barnen i maskinen på plattformen till S-bahn och jag fattade inte vad det var för “pin nummer” man ska mata in för att kunna köpa detta kort för barn i skolålder. Fick göra lite mer efterforskningar och har kommit fram till följande: Först och främst ska man hitta någon slags “resebyrå” där det finns någon som kan förklara på engelska – check. Där fick jag en blankett för vardera barn som ska fyllas i av mig. Denna blankett ska sedan stämplas av skolan. När blankett är ifylld och stämplad av skolan ska vi ta kort på barnen som ska medfölja denna blankett. Blankett med stämpel från skolan och kort på barnen ska sedan lämnas i någonstans på Centralstationen (Hauptbahnhof) som sedan skapar ett kort med detta pinnummer som man behöver för att köpa pendlarkort för barn i skolålder…..hur smidigt som helst!! Eller?? Jag har bara kommit till att lämna in blanketten på skolan för stämpling. De hade inte sett denna blankett förut och vill inte sätta sin stämpel på något som de inte vet vad det är…..lämnade blanketten på skolan in torsdags och hoppas att jag kan få med mig dessa idag :).

Som tur var är detta bara en engångsgrej att göra. Så fort barnen har fått dessa “student-id” så blir det smidigare.

3 comments on Vardagliga betraktelser – det är lite mer omständigt här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *