Ingen tv – barnen blir väldigt kreativa

Vi har ju inte lyckas få in TV och internet i huset än…..vissa saker tar bara för lång tid, vilket är lite frustrerande.

Kan inte påstå att jag har saknat TVn så mycket då vi har haft massor annat att göra på kvällarna och så är man väldigt trött av någon anledning 🙂 så man lägger sig tidigt och sover gott om nätterna.

Barnen har också fullt upp på kvällarna. De gör läxor, pysslar, läser böcker, ritar, målar, spelar spel och skriver berättelser. Hade vi haft internet så hade de säkert suttit med mobil eller pc framför sig, men eftersom vi måste hushålla med dataförbrukningen tills på torsdag så hittar de på andra saker. Amanda är hela tiden orolig för att hon inte ska ha tillräckligt för att kunna göra sina läxor under nästa vecka, men då köper vi bara mer surf om det skulle behövas.

Det är också något helt nytt som jag inte har upplevt på samma sätt tidigare. Jag vet inte hur diskussionen går på skolan bland eleverna, men det är redan inprogrammerat att det är läxa varje dag efter skolan….även fredag kväll. Ja, det är väl inte med ett leende de gör det och det är lite väl tufft ibland. Jag måste vara mycket mer involverad i barnens skolarbete än vad jag någonsin har varit tidigare, men det tycker jag är roligt eftersom det är mitt “jobb” just nu när jag inte har något annat jobb att gå till på dagarna. Det finns något som kallas “lunch bunch” som eleverna blir kallad till om de inte har gjort läxan och det ser det lite som kvarsittning, fast det inte är det. Det är ett sätt för lärarna att hjälpa eleverna om de behöver lite extra hjälp med en uppgift, eller om de behöver ställa frågor kring en läxa, typ läx-hjälp. Det finns dock de som har varit stygga som får det som straff i 30 minuter, så “lunch bunch” är inget man vill ha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *