Vardagliga betraktelser – söndagar, djur och rökning

Detta med att alla butiker är stängda på söndagar kräver lite planering så att man har mat hemma för söndagens måltider och det kan man vänja sig vid. Söndag skulle kunna vara en dag då man fixar sånt som man inte hinner andra dagar, t ex åka till återvinningen/sopstationen osv. Vi har ju lyckats samla på oss en hel del kartong och plast bl a tack vara inköpen på IKEA. Nu är det så här, att här i Tyskland/Bayern får man inte göra sånt på söndagar. Man lever efter katolska regler (jag har inte läst på om dem) så det är väl bara att anpassa sig, söndagar är vilodagar/familjedagar. Vid återvinning finns skylt uppsatt att man inte får kasta saker på söndagar.  Jag har varit trotsig och städat och tvättat idag, har även monterat en garderob och organiserat lite. Skulle önskat att jag hunnit sätta upp lite tavlor idag men det vågade vi inte, vi har ju trots allt en granne att tänka på, så vi vågade inte hamra i tavelkrok i väggarna.

Har även noterat att det är mycket hundar i butikerna, även i klädbutiker. Har inte sett dem in matbutikerna än, men det känns lite konstigt att stöta på en hund inne på H&M. Har någon koll på vad vi har för regler hemma? Får man inte, eller tar vi helt enkelt inte med hunden på shoppingturen? Jag pratar inte en hund som man stöter på under en dag, jag höll till och med på att snubbla över en i kön på McDonalds i shoppingcentret!?

Visst har jag väl nämnt alla rökare här? Den största nackdelen är nog att de röker på restauranger. Det står till och med askkoppar på borden på uteserveringar, t ex på Burger King. Det stör mig en del, men framför allt barnen som vill resa sig och lämna restaurangen. Jag har dock inte upplevt någon rökning inne på restaurangen…..än, men jag hoppas att jag slipper.

2 comments on Vardagliga betraktelser – söndagar, djur och rökning

  1. Det där med rökning ute på serveringar har vi ju oxå. Hoppas att det blir lag på att man inte får röka i tex: busskuren, uteserveringar där man äter då det luktar apa å kan man verkligen bli såååå röksugen att man bara måste tända en cigg just precis då? Å inte kunna resa sig och gå iväg en bit från borden ??

    1. Det var längesedan jag kände att det var besvärligt med rökare hemma, men det kan också ha att göra med att antalet rökare här är så pass många fler jämfört med hemma. Jag noterade inte sån många rökare hemma, men här är de överallt. Kanske har fått rökare på hjärnan…..hmm?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *