Uppdatering av köket

Här om dagen fick jag äntligen tummen ur och möjligheten att uppdatera köksutrustningen lite. Det blev en ny spishäll, ugn, diskmaskin och en frys. Inte gratis inte men jag lyckades får leverans, installation och att de tar med sig den gamla utrustningen gratis 🙂 . Det sparade i alla fall några hundra euros. Nu kommer dessa att levereras i två omgångar, spishäll, ugn och frys kommer nu på fredag och diskmaskin veckan efter, men de är i alla fall beställda och “på väg”.

Den gamla utrustningen fungera inte så bra. För det första så hade vi ingen frys, så det blev en separat frys att ställa i källaren. Diskmaskinen var trasig, men det visste vi när vi flyttade in. Spishäll och ugn behövde verkligen en uppdatering. Det tog evigheter att få plattorna varma och vi som är vana med induktion. Kokade exempelvis lite pasta och stekte lite kyckling till en pastasallad som Rebecca skulle ha med sig på en utflykt idag (som inte blev av då hon är hemma med halsont idag) och det tog säkert 30 minuter från det att jag slog på plattan. Plåtarna till ugnen var omöjliga att få rena så jag antar att de har hängt med ett tag, men nu är ny utrustning på väg!

Det finns delar av köket i sig som skulle behöva en uppfräschning också, men det vill vi inte lägga pengar på just nu. Det är inte det nyaste köket, men det fyller sitt syfte. Det är ett bekant IKEA-kök. Vi äger ju köket även om vi bara hyr huset. Skulle det vara så att vi av någon anledning vill flytta så kommer vi inte att ta med köket, möjligen den utrustningen som vi köper nu. Vill ärligt talat helst inte tänka i de banorna just nu då vi inte är “klara” med den här flytten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *