Det kommer att bli så tomt

Ja, nu har min älskade åkt på affärsresa till New Jersey och blir borta hela veckan. Det kommer att bli så tomt, men det kommer säkert att gå bra. Jag vet att det kommer att gå upp och ner och jobbigast är det på dagarna eller de första timmarna på förmiddagen.

Det är dessa första timmar på morgonen som man är “hemma själv” som är de jobbigaste, när gubben har åkt till jobbet och barnen till skolan. Ja, hemma själv vet jag inte om det är. Än så länge är det mer bara “själv” eftersom man inte riktigt känner sig hemma än. Det gäller att hålla sig sysselsatt så jag har skrivit en lång lista på saker och ting som ska göras under veckan. Det är inte bara grejer att göra “hemma” utan det är även aktiviteter för mig på skolan osv. När jag ändå nämner skolan måste jag skicka en eloge till alla föräldrar på skolan, de är fantastiska mot oss nya föräldrar och framför allt oss som gör vår “första resa”. Alla är så himla hjälpsamma och ställer upp om man behöver hjälp och det känns himla skönt. På skolan är man definitivt inte ensam. Jag tror att det är därför som jag tycker om att hänga på skolan och träffa andra föräldrar dricka kaffe och bara prata. De som har hängt med ett tag tycker inte att man ska förvänta sig för mycket de första 4-6 månaderna. Det kan ta så långt tid innan man har landat med allt om skolan och livet i största allmänhet efter en sådan här massiv förändring som det faktiskt är.

Min känsla är docka att jag tror att det har gått bra för oss. Det finns självklart de som har haft det bättre men jag har också hört om dem som har haft det mycket tuffare än vad jag känner att vi har haft…..än så länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *