Back to school night

Idag har det varit “Back to school night” för föräldrarna i Middle School. Jag hade bara tänkt stanna en kort stund för att höra en presentation kring EAL (English as additional language) för att förstå lite mer hur det är upplagt och hur allt hänger ihop. Trodde att det skulle räcka med någon timme men jag blev kvar i nästan 2,5 timme. Det var i alla fall informativt och nyttigt så inte alls bortkastad tid. Planen från början var att barnen skulle åka med mig hem i bilen men då jag förstod att det skulle dra ut på tiden så satte jag dem på bussen och tur var väl det. Egentligen var det mingel efter diverse presentationer och träff med lärare, men hoppade det. Behövde hem och kurera min “förkylning”.

Fick möjlighet att prata enskilt med Rebeccas homeroom theacher lite och vi planerar en liten förändring i undervisningen för Rebecca. Det är det här med att skolan verkligen ser individen, och det gör de verkligen, känns väldigt tryggt för mig som förälder. De vill att eleverna ska nå sin fulla potential genom att få undervisning på rätt nivå oavsett vilken nivå vi pratar om, allt från total nybörjare till flytande i engelska. Behövs det anpassningar i undervisningen så fixar lärarkåren det tillsammans. Man verkar inte se hinder bara möjligheter och inte väntar man för länge heller innan man genomför åtgärden/förändringen. Detta sker givetvis alltid med föräldrars inblandning genom dialog och godkännande.

Jag kan berätta mer om förändringarna under veckan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *