MIS Families

Jag har tidigare berättat att det är vanligt att föräldrar hänger sig kvar i skolans Caféteria på dagarna, både när man har lämnat barnen och när de ska hämta upp barn efter skolan. Det är väldigt trevligt och man träffar och nätverkar med de som har varit på skolan i rätt många år och de som precis har kommit. Men grejen är att det händer alltid något! Idag har jag visat intresse för en fotokurs som anordnas av föräldrar på skolan. Det finns en Hikinggrupp som letar upp nya platser att vandra på varje onsdag. Det hålls ett bootcamp på skolans fina indrottsanläggning en gång i veckan, det finns simgrupper, löpargrupper m.m. Allt detta arrangeras av föräldrar eller via PTV (parent teacher verein).

PTV ordnar även fikaträffar, guidade turer i München, “kurs” i hur man handlar i tyska matbutiker (ja, tro det eller ej 🙂 ), hur man kör bil i Tyskland, lite större fester under året, tyskakurser osv och jag har nog bara nämnt hälften. Det finns alltid något att göra och så många eldsjälar överallt. Så här i början blir det mycket av att jag bara observerar och noterar vad som finns, så hoppar jag på tåget när jag känner mig redo 🙂 .

2 comments on MIS Families

    1. Ja du, deltid och hemifrån kanske 🙂 . Det är väldigt lätt att hitta deltidsjobb här tydligen och det verkar som om många har möjligheten att jobba hemifrån. Min granne jobbar bara 6 timmar i veckan!! Vet inte vad man hinner få gjort på den tiden, men hon menar på att det inte är värt att jobba mer 🙂 , varken tidsmässigt och skattemässigt. Här sambeskattas man, så det är ju lite annorlunda, men de detaljerna har jag inte hunnit kolla upp än. Hon har barn i åldrar 4 och 6 så de kräver lite mer tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *