Behövde inte ta krigsstigen…..än

Jag har tidigare berättat att vi äntligen hittat en soffa som vi köpte förra veckan i min nya favoritbutik och jag kände mig jättenöjd med det inköpet, sedan är det tålamodsprövande att behöva vänta i ca 8 veckor på leverans!!.

Igår damp det ner ett reklamblad i brevlådan som visar vår soffa till ett betydligt lägre pris!!! Oj, vad jag blev irriterad…. Det handlade inte om bara några hundralappar så jag kände att jag var tvungen att göra något åt saken. Jag började leta på webben, läste recensioner om butiken (inte bra), läste på om ångerrätt osv. innan jag lugnade ner mig.  Jag bestämde mig att jag skulle åka till butiken och helt sonika be dem att justera mitt pris så att det motsvarar det som stod i reklambladet. Först behövde jag komma upp med en plan för det kunde ju vara så att de bara skulle säga blankt nej. Jag kunde ju inte komma med tomma hot om “att om ni inte justerar priset så…” ja vad då?!

Sagt och gjort så gick jag dit idag och hade en plan. Först och främst gällde det att hitta någon som kunde prata engelska – check. Sedan försökte jag lista ut om det var någon krånglig “specialare” för att få soffan till det priset som stod, men så verkade det inte vara. Jag hade fått för mig att det var ett webbpris, men det var bara ett pris enligt reklamen, för köp på webb eller i butik. Vi hade dock valt en annan färg, kanske det skulle sätta käppar i hjulet?! Han visar dock vilka färger jag har att välja på utan extra kostnad, precis som när vi köpte soffan.

Nu var jag tvungen att berätta vad jag hade för ärende (på ett trevligt sätt, för om jag blir otrevlig kommer de att bli ännu mer otrevliga och då förlorar jag garanterat denna “tvist”), att vi hade köpt soffan för mindre än en vecka sedan och känner att jag har blivit blåst på priset. Säljaren förstod mitt dilemma, men han kunde inte göra något för att justera priset åt mig. Han visade mig kundtjänst, men ingen pratade engelska, så han stannade snällt kvar och agerade tolk.

Mannen i kundtjänst började fylla i ett formulär med diverse information om pris på mitt köp och nuvarande pris i system osv. Detta ska han ge till sin chef som ska godkänna prisjusteringen (eller inte) och sedan kontaktar de oss med beslutet. Blir det ett nej till prisjustering så kommer jag helt enkelt att häva köpet genom att använda ångerrätten och sedan köpa soffan igen till det lägre priset. Får vänta 2 veckor till på leveransen bara, men det är de värt de tusenlappar de handlar om. Alla recensioner man har läst har handlat om bristande service och dåligt bemötande osv, men jag tycker att jag har blivit bra bemött idag så det känns positivt. Det kan snabbt ändras om de inte godkänner mitt önskemål om prisjustering…….Spännande fortsättning följer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *