Dags att skapa sig en CV på engelska

Sitter och skriver CV på engelska som jag tänkte skicka ut till intressanta arbetsgivare. Har börjat göra en lista på företag som jag tycker verkar intressanta. Har egentligen ingen brådska att börja jobba men jag tror att jag kommer att känna mig lite uttråkad om ett par månader. Vi får väl se hur det går och hålla tummarna.

Många som jag har pratat med menar på att det är nog inga problem för mig att hitta jobb, andra säger också att det är vanligt och lätt att hitta deltidsjobb osv. En tredje tycker inte alls att jag ska behöva jobba, utan de säger att jag ska njuta istället om man nu klarar sig på en lön.

De företag och jobb som har väckt min uppmärksamhet har de flesta varit heltidsjobb eller så måste man även kunna tyska och där är jag inte än.

Min tyskakurs börjar här i slutet av oktober men vi får väl se hur snabbt jag lyckas plocka upp språket. Som det är nu så går man snabbt över till engelska när man vill prata med någon, men det är få som vill prata engelska här. Jag klarar väl av vissa enkla beställningar och att läsa på tyska, men att prata med någon på tyska….då låser det sig 🙂 Måste hitta nyckel till hur man låser upp denna tyska tunghäfta 🙂

Allt är så omständigt här (som jag har berättat tidigare) och allt tar lång tid, det verkar inte finnas några enkla, snabba lösningar någonstans?! Så om vi båda jobbar heltid vet jag inte när vi ska få tid över till roliga saker. Det är väl inget äventyr att jobba och inte få tiden att räcka till?! Får skaffa en husa helt enkelt 🙂

5 comments on Dags att skapa sig en CV på engelska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *