Köpa eller hyra hus……

…..det är frågan.

Ja, nu går vi inte i köptankar när det gäller hus. Vi tycker att det är jätteskönt att inte behöva tänka på underhåll av huset. Vi bor ju i ett ganska nybyggt Doppelhaushälfte (2009) och det är ok. Det är fördelat på 4 våningar (bra träning att springa i trappor) men är inte så jättestort. Det räcker till oss för tillfället och vi har tre toaletter och ett gästrum för de som vill komma och hälsa på.

Det byggs massor överallt. River man ett gammalt hus så byggs det ofta två på samma tomt så det blir lite trångt här och var. Det är inte alls ovanligt att man har garage “under jorden” så att säga. Det finns en nerfart ner under huset där parkering finns och det gäller kanske framförallt flerfamiljshusen.

Att hyra här är inte billigt. Jag har i och för sig aldrig hyrt hus förut så jag har inget att jämföra med, mer än kostnaden för att bo hemma i Sverige. Vi betalar runt 2000 € i hyra för vårt Doppelhaus och det är ett bra pris. Området är väl inte det hippaste, ganska tråkigt, men fungerar för oss då vi bor mitt emellan de två S-bahn stationerna som Leif och barnen behöver tillgång till.

Att köpa hus här är dyrt. Har precis kollar runt i området av ren nyfikenhet och hittar det billigaste på 79 kvadrat för ca 1 miljon €. Det dyraste låg någonstans runt 2,6 miljoner € och då får man hela 230 kvadratmeter boende.

Köpa hus här? Nej, det är inte aktuellt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *