Språkkurs

Nu har min språkkurs dragit igång. I tisdags hade jag min första lektion och det började lugnt med lite trevliga hälsningsfraser osv. Känns lite basic eftersom jag läste tyska i skolan, men även om jag kan läsa och förstå så är jag ingen höjdare på att prata och uttrycka mig på tyska. Fokus på kursen är att prata och nöta in språket. Tror inte alls att vi kommer att prata grammatik om vi inte måste. Får jag bara igång snacket så ska detta nog bli bra 🙂

Deltagarna från kursen kommer från hela världen. Vi är 6 st totalt men jag är den enda “hemmafrun”. Deltagare kommer från Ryssland, Indien, Kina, Kroatien och så tror jag att det var Estland.

Jag kommer att ha lektioner två kvällar i veckan, tisdag och torsdag mellan 18:30 och 20:45, så ikväll har jag lektion nummer två. Vår grupp kommer att ha två lärare (tyvärr), en på tisdagen och en på torsdagen. De har ett nära samarbete sägs det men vi får se hur det går. Läraren på tisdagar var väldigt kunnig i språk, talade till och med svenska, men gav inte det bästa intrycket första gången. Det blir säkert bättre och bättre allteftersom lektionerna löper på. Ikväll får vi se om torsdagsläraren är bättre eller inte, men jag ser fram emot lektionen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *