Arbetsprover för ett jobb

Via LinkeIn har jag blivit kontaktad några gånger sedan jag flyttade hit. För er som inte vet vad LinkedIn är så får ni googla och ta reda på det 🙂 . Jag brukar beskriva det som ett Facebook för affärskontakter, dvs man skriver inte och berättar vad man åt till frukost eller hur man mår för dagen, utan man berättar vad man har jobbat med och vilka färdigheter man besitter. Det är mer ett professionellt kontaktnätverk för arbetslivet. Många rekryterare jobbar via LinkedIn för att hitta kandidater och företag kan lägga ut jobbannonser osv.

Fick en fråga från en rekryterare i Tjeckien om jag skulle vara intresserad av ett arbete på ett stort KÄNT företag här i München. De behövde någon som hade svenska som modersmål och kunde jobba på kundens kontor i München. Sagt och gjort kontaktade jag rekryteraren och nu har rekryteringsprocessen dragit igång. Börjar med ett arbetsprov där jag bl a ska översätta texter och skicka in. Passerar jag detta steg, så blir det någon tekniskt utvärdering och intervju för att avslutas med “tryout session at the client site”. Vad det är har jag ingen aning om, får se om man kommer så långt. Man kan ju falla redan på första hindret om de anser att min svenska inte överensstämmer med det sätt som de vill uttrycka sig på.

Är ni nyfikna på vilket företag det är? Tyvärr, kan och får inte berätta! Jag har signat ett avtal om tystnadsplikt som säger att jag inte får berätta vilket företag det är. Då är det knappast lämpligt att jag skriver det här 🙂 . Skulle det vara så att jag får jobbet så kan jag berätta. Det är i alla fall ett stort och mycket känt företag. Skulle vara stolt att kunna säga att jag jobbar, eller har jobbat, där även om den uppgift jag ska göra är av mindre betydelse och kanske inte så bra betalt. Man måste ju börja någonstans.

2 comments on Arbetsprover för ett jobb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *