Det är fredag igen!!!

Förstår inte var tiden tar vägen?! Känns som det är måndag-fredag varje vecka. Ibland stannar det upp på onsdagen men veckorna går fort. Den här veckan var det ledig på tisdagen så det bidrar till att veckan gick fort. Jag kan inte skryta med att jag gör roliga saker hela dagarna, men för tillfället lägger jag mycket tid på att bekanta mig med arbetsmarknaden här och letar intressanta företag och skickar iväg min CV till höger och vänster. Fick svar från en av arbetsgivarna som jag skickade en spontanansökan till och det verkar som om man måste kunna bra tyska för att kunna jobba hos dem, så det sprack.

Tyskakursen flyter på men jag önskar att gruppen kunde vara 4 istället för 6 personer och att den kunde gå lite fortare. Inget fel i att repetera och nöta men man har ju ett begränsat antal gånger som man går kursen och som det ser ut nu tror jag inte ens att vi hinner igenom allt material. Jag tycker inte att vi har kommit så långt än, men jag kan ju anstränga mig och göra lite mer. Jag har faktiskt hittat lite gamla tyskaböcker från skolan så det är väl inget att vänta på?! Ner med näsan i böckerna!

Att läsa och förstå orden är väl en sak men jag behöver utsättas för mer för språket och tvingas PRATA tyska. Just nu går jag automatiskt över till engelska när jag pratar med folk, måste nog anstränga mig mer när det gäller tyskan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *