Nya mobiltelefoner

Vi beställde nya telefoner och abonnemang till hela familjen i veckan. Leif hade någon deal via företaget så vi beställde på webben och leverans skulle ske inom 3-5 dagar. Vi fick en leverans redan i onsdags……men det var inte våra telefoner. Det var ett paket till grannen!!?

När paket levereras och man inte är hemma så ber man helt enkelt grannen att skriva på och ta emot paketet!! Gissa om jag blev förvånad första gången det hände. Då var det vi som väntade leverans av vår “box” för att kunna få tv och internet. Tydligen så var vi inte hemma utan de gav paketet till grannen och la en lapp i vår brevlåda om att Frau Smidt hade tagit emot det. Det kan jag inte tänka mig skulle ske hemma i Sverige, eller?

Hur de gör om inte heller grannen är hemma vet jag inte. Tror inte att de lägger paketet utanför och frågan är hur länge man får vänta innan de försöker ringa på dörren igen? Framtiden får utvisa om vi råkar ut för att varken vi eller grannen är hemma vid paketleverans. Som tur var kommer vi bra överens med grannen så jag ser inget problem i det.

3 comments on Nya mobiltelefoner

 1. Jorå, det funkar så i Sverige med. Hade oxå fått ett avi i brevlådan att grannen under mig hade mottagit mitt paket. Blev väldigt förvånad att man ens får göra så. Kommer dock inte ihåg vad det var för bolag som delade ut paketet. Tror inte att alla gör så.

  Kul att läsa din blogg och få följa eran vardag i nya hemlandet. ?
  Kram till hela familjen!! ?

  1. Jaha, men då är det ju i alla fall inte unikt för tyskarna. Det hade jag inte en aning om att man gjorde i Sverige.
   Grannen kan ju vara värsta fienden 🙂 .
   Man kanske inte vill att någon annan ska ta emot paketet??!!

   1. Förresten, kul att du har hittat till bloggen 🙂
    Massor av hälsningar och kramar från oss till er där hemma.
    xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *