Jobbintervju

Skickade ut en spontanansökan till ett företag i centrala München för lite över en vecka sedan. De återkopplade snabbt att man behöver bra tyska i bagaget också, vilket jag inte har än 🙂 De önskade mig lycka till med språklektionerna och jag bad dem ha mig i åtanke om något skulle dyka där min profil skulle kunna passa in.

Igår fick jag ett mail om att de vill intervjua mig över telefon eller Skype för att “lära känna” mig, så lite intressant verkar jag vara trots allt 🙂 .Jag bad om att få komma dit “in person” istället så nu har vi en intervju på plats på fredag så att vi kan lära känna varandra 🙂 .Behöver ju inte innebära att de har en ledig tjänst just nu som kan bli aktuell, utan mer för att se om det finns möjligheter till ett samarbete i framtiden. Det kan i alla fall fungera som ett kvitto på att man är lite intressant på arbetsmarknaden i München. Vore ju konstigt om man fick jobb på andra försöket!!?

Ser det mer som en spännande ny erfarenhet.

Ja, man får väl säga andra försöket för det där med arbetsproverna (översättning) gick jag inte vidare på. Har sett utvärderingen på mina prov och håller inte med om allt, men om de inte tycker att jag håller den standard som de vill ha, så ska de självklart inte anställa mig 🙂 . Det var ett jobb på ett av de största teknikbolagen och jag använder inte deras produkter just nu så jag uttryckte mig inte i översättning som de hade önskat. Jag hade nog kunnat göra mer research kring hur de formulerar sig, men jag hade inte tiden till det. De gav mig 24 timmar att returnera mina arbetsprover från att de skickat materialet till mig och det tog några timmar att genomföra. Det var roligt och jag blev en erfarenhet rikare 🙂 . Det jobbet var en timanställning och det kanske skulle ha passat bra just nu. Vet inte inte om jag vill jobba heltid…har börjat vänja mig vid att ha en hel del tid för mig själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *