Gräfelfing area coffee morning

Idag har jag varit och druckit kaffe med en massa mammor. På MIS så har man grupperingar och gruppaktiviteter för allt 🙂 . Just denna grupp är just för familjer som bor i Gräfelfingområdet, men omnejd. Andra områden t ex Gauting, Grünwald mm har sina egna kaffeträffar. Idag träffades vi hemma hos en av familjerna och vi var runt 15 damer. Ja, ni kan ju tänka er ljudnivån när 15 tjattrande damer kommer igång 🙂 .

Det var trevligt! Det var första gången jag medverkade och jag hann inte prata med alla, men det var nog ca 5 nya familjer i området. Det var folk från bl a Holland, Danmark, Italien, Frankrike, USA och England. Det var i alla fall de jag hann med att prata med.

Man brukar också träffas i skolans cafeteria för “Grade-coffe”, t ex Grade 5 coffee där alla föräldrar med barn i 5:an, oftast mammor, är välkomna att mingla och umgås över en kopp kaffe på skolan.

Andra grupper som samlas och hittar på aktiviteter är t ex vi svenska familjer (mammor) på skolan. Vi ska bl a ha tjejmiddag på fredag 🙂 . Det finns en hikinggrupp som åker till Alperna varje onsdag för att vandra. Det finns bokklubb för svenskar, simklubb för alla familjer på skolan, löpargrupper för alla familjer på skolan, fotokurser som arrangeras för den intresserade, bootcamp som hålls en gång i veckan och säkert en massa andra aktiviteter/grupperingar som jag har valt att inte vara med i eller inte känner till.

Alla dessa “klubbar”/ aktiviteter och grupperingar arrangeras och drivs av engagerade föräldrar på skolan. Det arrangeras väldigt mycket aktiviteter på skolan för den förälder som inte jobbar. Vi kan säga att det har samlats många eldsjälar på en och samma plats.

Nu drar vintersäsongen igång och då även skidklubben som varje lördag åker till Alperna för att åka skidor.

2 comments on Gräfelfing area coffee morning

  1. Oj är ju en heltids tjänst om man ska vara med på dessa träffar. Tänk om man hade tid med allt sådant där här hemma. Vilken sammanhållning det skulle bli på skolorna å samhället. Alla känner alla typ ???

    1. Det finns en fantastisk sammanhållning på skolan och man värnar om varandra. Man känner alltid någon som känner någon…. Som ny på skolan blir man fantastiskt mottagen och det finns alltid någon att fråga råd. Alla frågar alltid hur man mår och hur det går att anpassa sig till Munchen osv. Alla vet ju vad man går igenom när det gäller flytt till nytt land och skolundervisning i annat språk osv. De familjer som har visstidskontrakt t ex 3 år har ofta en förälder som är hemma (finns även pappor som är hemma) och sköter marktjänst och för att komma ut och träffa folk så engagerar man sig i massor aktiviteter på skolan. Själv hade jag tänkt skaffa mig ett jobb så jag är på skolan på träffar ibland men ligger lågt med mitt engagemang att driva aktiviteter 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *