Jag tror jag har drabbats av Föhnkrankenheit

Vi har det ganska varmt just nu. Inte t-shirt varmt men det är varmare än tänkt sig just nu. Det är tydligen varma vindar som rullar ner från Alperna som gör att det är lite varmare nu. Jag tänker inte gå in på detaljer kring fenomenet och att det är “varma” vindar som rullar ner från Alperna 🙂

Hur som helst så sägs det att det påverkar människor genom att man inte mår riktigt på topp och det kan yttra sig i bl a huvudvärk m.m. Man har döpt det för Föhnkrankenheit men är inte vetenskapligt bevisat. En undersökning vid Ludwig-Maximilians universitet här i München har dock visat på att under perioder med Föhnvindar ökar självmord och olyckor med 10%…

Jag har känt mig jättekonstig i huvudet i några dagar med huvudvärk och liksom lock för öronen, så jag har trott att jag har en liten förkylning som ligger och väntar på att få bryta ut vid någon olämplig tidpunkt. Pratade med grannen om det varma vädret igår och då berättade hon om Föhn och att det var nog det som gjorde att jag inte mår på topp. Själv har jag alltid varit övertygad om att jag inte påverkas av väderomslag……men nu tänker jag skylla på Föhnkrankenheit, så det kommer snart att gå över 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *