Skicka in jobbansökningar via post

Vid ett flertal tillfällen så har jag säkert nämnt att vi flyttade 20 år tillbaka i tiden när vi flyttade till München. Även när det gäller att söka jobb så kan man göra det på samma sätt som man gjorde hemma för 20 år sedan, via post 🙂 . Japp, här är det helt ok att skicka in ansökan i ett brev, men var då uppmärksam på att de inte kommer att skicka tillbaka ansökan efter att rekryteringsprocessen är avslutad…. 🙂 . Man kan självklart söka jobb även via webben, eller genom att skicka mail osv, men att alternativet skicka brev finns kvar tyckte jag var lite roligt. Det kan man säkert göra hemma också men det kanske inte är något som uppmuntras i Sverige, eller?

Det är också väldigt vanligt att de uppmuntrar till Initiativebewerbung, spontanansökningar, och de är i regel väldigt snabba på att återkoppla även på dessa ansökningar.

Jag tillbringar en hel del tid med att leta jobb eller i alla fall läsa jobbannonser. Det finns väldigt mycket jobb att söka här men man vill ju att det ska kännas rätt. Har lite ansökningar ute och har inte fått svar på allt men den snabba återkoppling som jag ofta får handlar om frågor kring språket. Hur bra är min tyska? Tyskan känns viktigare än vad jag fick sken av från början, så det är bara att kämpa på och titta på tysk tv, läsa tycka tidningar och lyssna på tysk radio. ok, jag kanske inte söker jobb på de största mest internationella företagen, men det kanske jag måste göra. Jag tror ändå att det är när jag får ett jobb och blir utsatt för det tyska språket mer som jag kommer att lära mig snabbare. Kämpa, kämpa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *